L'associació Amics del Cambra Romànica ha atorgat els següents premis en la V edició del Concurs Internacional Cambra Romànica:
Primer premi: SYNTHÈSE QUARTET
Segon premi: DUO TALHOUËT-HAISMANN
Tercer premi: HELIX TRIO
Premi del PÚBLIC: TRIO KÓRENA
Primer premi ex aequo: QUARTET 4 ESTACIONS
Primer premi ex aequo: DUO BELLOCH
Segon premi: DUO VICTÒRIA
Premi del PÚBLIC: DUO VICTÒRIA
Primer premi: QUARTET 16 CORDES
Segon premi: DUO MARFANY
Menció del jurat: ELS PENGUINS
Menció del jurat: LES SISTERSDUET
Premi del PÚBLIC: LES SISTERSDUET
Trofeus: NAONA
Conservatori Municipal de Música J.M.Ruera de Granollers
Quartet de cordes format dins el Conservatori Municipal de Música J.M.Ruera de Granollers. Els quatre components cursen 1r de Grau Professional i combinen els seus estudis musicals al Conservatori i els seus estudis d'ESO a diferents instituts de la comarca del Vallès Oriental. Tot i la seva recent formació i la seva joventut, ja han actuat a diferents escenaris de Granollers. Els seus professors en destaquen la seva musicalitat, dedicació, amor per la música, i per què no dir-ho, simpatia.
Conservatori de Granollers
Grup format amb alumnes de grau elemental del Conservatori de Granollers. En els seus dos anys de funcionament, han fet diversos concerts al seu centre i a altres esglésies i sales al voltant de la seva ciutat. Els cinc membres són de diverses poblacions del Vallès Oriental. Cincquebufen funcionen també com els vents que toquen a l’orquestra Minimúsics.
Institut de música d'Andorra la Vella
Institut de música d'Andorra la Vella
Institut de música d'Andorra la Vella
Institut de Música d'Andorra la Vella
Breixo Da Silva i Eric Estudillo prenen una decisió molt important, anar a classe gairebé cada dia per preparar el seu primer concurs de música de cambra. Són amics i estudiants de trompa a l'Institut de Música d'Andorra la Vella on desenvolupen la seva formació a través de la formació de la Banda de Cicle Elemental. Cal afegir la seva col·laboració amb l'ONCA formant part del passat Concert de Santa Cecília. Són dos dels pioners de la trompa al País i ben aviat ens donaran boniques sorpreses musicals.
Conservatori de Granillers
Aquests quatre alumnes del Conservatori Municipal de Música J.M.Ruera de Granollers, , dediquen tots els divendres del curs a una de les seves grans passions, tocar en formació de quartet i sobretot fer música. Els quatre cursen Grau Professional a Granollers i ho compaginen amb els seus estudis d’ESO a diferents instituts de la Comarca. Els agrada tot tipus de música, i dins el seu repertori, poden interpretar des d’un minuet de Bocherinni, a una sessió de Bizarrap, amb arranjament d’ells mateixos!
Conservatori Victòria dels Angels de Sant Cugat
El duo Victòria el formem la Luna López Rodríguez i el Pedro Cerdán Ferrer. Els dos tenim 15 anys i estem cursant quart de grau professional al Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallés. El piano, la flauta travessera i el clarinet són els nostres instruments
Des de ben petits sentim una forta inclinació musical. El món de la música forma part de la nostra vida i ens apassiona. Ja tenim experiència en realitzar concerts a nivell local a l'entorn del nostre Conservatori i volem aspirar a més. Per aquesta raó ens hem decidit, i ens han animat des del Conservatori, a apuntar-nos a aquest repte.
Estem desitjant poder compartir amb tots vosaltres la nostra música!
Adèle commence le violon à 5 ans dans une école de musique en Cerdagne française. Depuis l'âge de 7 ans, elle étudie en cours privé en Andorre avec Jordi Albelda. Elle pratique la musique de chambre et l'orchestre symphonique dans le cadre de l'école de musique de Puigcerda.
Rose débute la flûte traversière à 5 ans dans une école de musique en Cerdagne française avec Chantal Chevillon. Depuis quatre ans, elle étudie à l'école de musique de Puigcerda où elle pratique la flûte avec David Parareda, le piano, la musique de chambre et l'orchestre symphonique.
Les deux sœurs jouent également dans le groupe de musique traditionnelle « Bal Perdu ». Depuis toujours, Rose et Adèle ont pris un grand plaisir à jouer en duo. Elles se sont présentées cette année à la sélection pour les Giraconcerts et ont été retenues pour participer à une série de concerts.
València
Los integrantes del Cuarteto de cuerda Acordes son David Martínez y Bárbara Martínez (violines), Mar Sánchez (viola) y Ana Martínez (cello). El Cuarteto Acordes tiene sus inicios en 2015, en el seno de la Escuela de Música Acordes. Durante estos años han realizado diferentes clases y cursos de música de cámara con profesores como Pilar Marín, Raúl Arias o David Martínez.
Han participado en diferentes concursos obteniendo:
Primer Premio, I Concurso Internacional de Música de Cámara “Ciutat de Manises”, Valencia. Julio 2022. Primer Premio de Música de cámara en el “IV Concurso Jóvenes Intérpretes Ciudad de Sagunto” Mayo 2019. Primer Premio de Música de Cámara “Micafé” Conservatorio Profesional de música La Vall d’Uixó, Junio 2019.
Segundo Premio en el XIII Concurso de música de Cámara “Higini Anglés” de la Diputación de Tarragona, Reus, Abril 2018. Segundo premio de música de Cámara en el XVII Concurs Instrumental Sant Anastasi, Lleida, 2017 (Septeto de cuerda)
Primer Premio en el Concurso Infantil de Música de Cámara (3ª Edición) Estudio 21 Valencia (2016). (Quinteto de cuerda). Primer Premio en la modalidad de Música de Cámara en el I Concurso Jóvenes Intérpretes Ciudad de Sagunto, 2016. (Quinteto de cuerda).
Primer Premio en el XI Concurso de música de Cámara “Higini Anglés” de la Diputación de Tarragona, Reus, 2015.
Con anterioridad a la pandemia provocada por el Covid-19, mantenían una regularidad en conciertos programados tanto en la Escuela de música Acordes como en diferentes localidades de la geografía Valenciana como en Sagunto, Turís o Nules.
Italy
The Trio Kegelstatt was born in 2021 by the wish of three friends who want to play together, Lorenzo Corsaro piano, Filippo Nuti clarinet and Niccolò Corsaro viola.
The Trio won fist prizes at National and International Competitions like International Competiton Città di Palmanova, the National Competition of Città di Giussano, The international competition of città di Treviso, the National Competition of Magliano Sabina, exc..
The Trio is courrently studying with Danilo Rossi ( first viola of Teatro alla Scala of Milan).
They are frequently invited to perform in the Italian principal Associations and Foundations like the IUC and l’AGIUMUS of Roma, theInternational Festival “Elba isola musicale d’Europa”, the Sabina Music Festival, the UNITUS of Viterbo, the International Festival dell’Oratorio del Gonfalone, exc...
In 2021 the Trio won the special scholarship ‘Avos Project’ at the Internazional "Giulio Rospigliosi” Competiotion like best young chamber music ensamble of the all competiotion.
Salamanca
FECHA Y LUGAR DE CREACIÓN: 30/11/2017 en Salamanca.
INTEGRANTES: Javier Valero, Ángela Romera, Ismael Arroyo y Raúl Flox.
ESTUDIOS ACADÉMICOS: Han finalizado el Máster de Música de Cámara en el
Conservatorio Superior de Música de Castilla y León con Brenno Ambrosini y Marc Oliu.
Todos los integrantes acabaron el Grado Superior de Interpretación en el Conservatorio
Superior de Música de Castilla y León con Ángel Soria y Pablo Sánchez Escariche en el
2021.
University of Music and Performing Arts Vienna
Actualmente en Viena el dúo nació de la pasión común por la música de cámara que comparten ambos músicos. Tras debutar como dúo en una prestigiosa sala como el Musikverein vienés, rápidamente se dieron a conocer por su interpretación apasionada y personal. Lo más destacado de sus conciertos es la interacción con el público, donde la audiencia puede sumergirse fácilmente en el viaje propuesto en el programa. Han recibido clases magistrales de músicos de gran renombre como Avedis Kouyoumdjian, Michaela Reingruber, Sibila Konstantinova, Leonhard Paul y Stefan Mendl. Han llevado su música a países como Francia, España, Austria y Alemania, y cuentan con la publicación de un EP con música de Manuel de Falla.
Martín Castro ha ofrecido más de cien conciertos en salas de renombre mundial situadas en más de 18 países. Destacan sus conciertos como solista con la Webern Sinfonietta dirigida por Vladimir Kiradijev, la Orquesta del Lyceum de la Habana dirigida por José A. Méndez y la Orquesta Sinfónica Nacional de Cuba dirigida por Lars Mlekusch.
Distinguido por su generosa expresividad durante sus conciertos, el pianista Alexandre MADJAR actúa como solista, músico de cámara y pianista colaborador con cantantes. Con él, el concierto no es sólo una transmisión de conocimientos históricos y sensibilidad humana; es un momento de compartir, durante el cual el público, el músico y el compositor interactúan y crean un recuerdo único. Alexandre ha actuado especialmente en el Musikverein (Viena), el Auditorium de la Seine Musicale (París), la Sala Kassui (Nagasaki), en la Sala Dvorak (Praga), la Ópera de Lyon (Francia), la Filarmónica de Kaunas (Lituania), el Théâtre de Sion (Suiza) y en la Sala Nacional Bartok (Hungría), donde fue invitado a tocar un concierto con orquesta.
Tarragona
Tant Daniel Ruiz com Oriol Estivill són músics molt actius dins del món de la música de cambra, amb gran experiència, tant en aquesta formació com en altres derivades d'aquests dos instruments.
Han ofert recitals i concerts a Marbella, al Festival Primavera Musical de Vistabella, al Creixell, I han participat en concursos com el Delta ChamberMusic Festival, celebrat l'any 2019.
Han tingut l'oportunitat de treballar amb grans mestres de la música com per exemple Paul Badura- Skoda, Joaquín Achúcarro, Edith Fischer, Claudio Martínez Mehner, Trio kandinsky, Harlem Quartet, Tatiana Zelikman, Andreas Sundén, Laura Ruiz, Wenzel Fuchs, Yehuda Gilad, Francesc Navarro, Josep Fuster, Venancio Ríos, Vicente Alberola, Carlos García, Nele Delafonteyne, Javier Martínez, Joan Enric Lluna, Thorsten Johanns, Darío Mariño, Noelia Rodiles, Tim Lines, Crist Barrios, Maximiliano Martín, Lorenzo Coppola, Ernst Shladery Nicola Boud. També ha rebut classes de música de cambra de Quartet Quiroga, Álvaro Octavio, Manuel Angulo, del Natalia Ensemble, Ravzan Popovici, Francis Pollet, etc.
Ha tocat en nombroses sales de concert com l'Auditori de Barcelona, el "Royal Theatre duMons", l'Auditori "De Singel" (Bèlgica), en el Palau de la Música Catalana, la Filharmònica de Berlín, en el Palau de la Música Catalana, l'Auditori de Saragossa, la "Ekeren Muziek Academy" (Anvers), l'Auditori de la Casa dona música (Portugal), l'Auditori Josep Carerras, l'auditori "Winterthur" de Barcelona, el Teatre Tarragona, el Palau Euskalduna, en Zeist op-donin-*berg (Bèlgica), l'Auditori Baluard de Pamplona, en el Festival Art Amanti (Bèlgica), entre altres.
Actualment estan preparant el seu primer projecte discogràfic.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El Trio Kórena va sorgir l’any 2020 i està format per la violinista Cristina Parés, el clarinetista David Carmona i la pianista Neus Sánchez. Es van formar al Centre Superior del Conservatori Liceu, on actualment cursen el màster d’Interpretació de Música de Cambra.
Han rebut classes de Catherine Ordronneau i Isaac Rodríguez. Han estat becats per participar al curs New Millennium International Chamber Music Festival & Academy rebent classes magistrals de Vlad Stanculeasa, Darío Mariño y Georgy Tchaidze. A més, han rebut classes magistrals de Pascal Moragués i Filipe Pinto-Ribeiro al curs d’estiu Verão Clássico 2021. També dels pianistes Katharina Sellheim i Raimon Garriga, del violinista Paolo Andreoli, membre del Quartetto di Cremona, i de Jordi Francés.
Han realitzat diversos concerts com a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, a l’Auditori Barrades d’Hospitalet, a la sala Nota 79 de Barcelona, a la Cripta de la Sagrada Família, i a diverses esglésies. Organitzat pel mestre Roger Alier, han fet un concert a la sala Montserrat Caballé del Cercle del Liceu.
El Trio Kórena ja ha estat convidat a tocar en diversos cicles musicals com el Cicle Afinitats de la Sala Parés, al Cicle Música Z, al Cicle Clàssica a Horta-Guinardó, al Cicle Divendres Jove a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, al Cicle Aprenents de Joventuts Musicals de Sant Cugat, al Cicle Dimarts Concert de l’Escola Municipal de Música Eixample, i dins del Conservatori Superior del Liceu.
Madrid
Formed in 2021 and based in Madrid, the Dúo Amadeus was born in the Escuela Superior de Música Reina Sofia, under the tutelage of Marta Gulyas. They have performed on stages across Spain, in cities such as Málaga, Pamplona, Madrid, Ciudad Real, Alicante and Santander.
Future engagements this season include stages such as Teatro Real (Madrid, Spain), Auditorio Nacional de la música (Alicante, Spain), and Teatro de las comedias (Ciudad Real, Spain). The Dúo Amadeus is also under management of Prodigital Records, with their first digital album of Schubert (the complete works for violin and piano) to be released in Spring of 2024.
Individually, they are the current pupils of Zakhar Bron (violin) and Milana Chernyavska (piano).
Conservatori Superior de Música de les Illes Balears
Quartet Duna es un cuarteto de saxofones formado en septiembre de 2022 en el "Conservatori Superior de música de les Illes Balears", bajo la tutela de Beatriz Tirado.
Actualmente, sus integrantes están cursando segundo y tercer curso de grado superior: Javier Nieto Picón (saxofón soprano), Paula González Fajardo (saxofón alto), José Miguel Ortiz Solivelles (saxofón tenor), Pau Canosa i Puig (saxofón barítono).
Recientemente han sido Primer Premio en el Concurso de música de Cámara del Conservatori Superior de les Illes Balears en el curso 2022/2023
CNSMDP, Paris
Robin de Talhouët et Julie Haismann se rencontrent au CRR de Paris en 2019. Jouant tout d’abord en quintette pour piano et cordes dans la classe de Marie-France Giret et pratiquant tous deux l’interprétation sur instruments historiques, c’est tout naturellement qu’ils explorent ensuite le répertoire de sonate ensembles. Leur curiosité les amène à développer un large répertoire et à redécouvrir des œuvres peu jouées. Au cours de ces dernières années, ils ont pu bénéficier des conseils de Martin Beaver, Éric-Maria Couturier, Raphaël PPidoux ou encore Knut Jacques et étudient actuellement auprès de Louis Rodde et Haruko Ueda au CNSMD de Paris.
Hochschule für Musik FHNW Basel
El Helix Piano Trio fue fundado en 2021 en la Hochschule für Musik FHNW Basel, donde sus tres miembros están actualmente estudiando. Reciben formación continuada por parte del profesor Anton Kernjak y Anna Gebert así como constantes impulsos musicales por parte de los profesores Zoltán Fejervari y Rafael Rosenfeld.
Han sido recientemente uno de los ganadores del ORPHEUS Swiss Chamber Music Competition 2022 y como parte del premio han participado y participarán en los festivales Piano Trio Fest (Berna), Swiss Chamber Music Festival (Adelboden) y Festival Musikdorf Ernen en 2023.
Han participado en las masterclasses de IMS Prussia Cove en abril de 2023 con el profesor Denes Varjon, y participarán próximamente en la Academia de Cuarteto de Vic 2023, con los profesores Abel Tomàs (Cuarteto Casals), y Kennedy Moretti.
Con una clara visión de interés históricamente informado, el Helix Trio siempre ha abordado la música desde un punto de vista global y con perspectiva. Gracias a la proximidad de la Hochschule für Musik FHNW Basel con la Schola Cantorum Basiliensis, sus miembros tienen a menudo la posibilidad de ensayar y tocar en público con material histórico, como por ejemplo arcos barrocos y clásicos.
Conservatori Liceu Superior
Cuarteto de cuerda formado por un grupo de músicos que iniciaron sus estudios como agrupación camerística en el año 2021 en el Conservatorio Superior del Liceu, becados por la fundación de música Ferrer Salat.
Recibimos clase semanalmente con Corrado Bolsi y Gisella Curtolo. A su vez, hemos recibido masterclasses de gran prestigio con el cuarteto Cremona y el cuarteto Elías. Tenemos varias experiencias tocando en auditorios como el del Conservatorio del Liceu, Axa, Gran teatro del Liceu y el de Ferrer Salat.
En 2022, fuimos seleccionados para participar en el ciclo de conciertos de Navidad bajo el nombre de “Sons de ciutat”.
Por otro lado, hemos participado en diversos proyectos organizados tanto por el Conservatorio del Liceu como por la fundación de música Ferrer Salat, participando en el acto de la Diada, y del día de Europa en el parlamento de Cataluña. Fuimos invitados a la cena benéfica de la fundación Ferrer Salat, donde tuvimos la gran oportunidad de tocar para personas de alto prestigio y al 40 aniversario de dicha fundación.
Durante estos dos años, hemos tenido la oportunidad de tocar en muchas asociaciones y colegios con necesidades especiales quedando gratamente agradecidos con la emotiva experiencia.
Conservatorio Superior de Música de Aragón
Han dado clase con músicos como Sander Stuart, Josep Colomé, Jorge Nava o Luis Rodríguez. Son ganadores del Segundo Premio del II Concurso de Música de Cámara Fundación FIDAH-CSMA y finalistas del Concurso de Jóvenes Intérpretes de la Fundación Juan March. Han ofrecido recitales en escenarios como la Sala Luis Galve del Auditorio de Zaragoza o Centro Joaquín Roncal de la Fundación CAI.
Roberto Basterreche Arkuch (violín). Realiza sus estudios superiores con el profesor Josep Colomé. Ha tocado con la Joven Orquesta del País Vasco (EGO), la Joven Orquesta de Canarias (JOCAN), la Joven Orquesta de Soria, además de tocar como solista con la Orquesta Filarmónica del CSMA. Ha recibido clases magistrales de grandes violinistas como Nicolás Chumachenco, Keiko Wataya, Sergey Teslya, Sergei Dogadin, Miguel Colom y Aitzol Iturriagagoitia, entre otros.
Raquel Menéndez González (violoncello). Actualmente cursa sus estudios con la profesora Laia Puig. Ha tocado con la Joven Orquesta del País Vasco (EGO), la Bochumer Symphoniker, la Orquesta Sinfónica Ciudad de Zaragoza y la Orquesta Filarmónica del Mediterráneo, además de tocar como solista en diversas ocasiones. Ha recibido clases magistrales de grandes violoncellistas como Tristan Cornut, Jan Ickert, Fernando Arias, Beatriz Blanco y Jérôme Pernoo, entre otros
Pablo García Valles (piano). Comienza sus estudios con la profesora Juana Blanco y los continúa con Miguel Ángel Ortega Chavaldas. Ha tocado con la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), y como solista con la Orquesta Sinfónica del CSMA. Ha recibido clases de reconocidos pianistas como Juan Pérez Floristán, Frank van de Laar, David Kuyken o Josep M. Colom.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El duo de paino i bombardí es un formació poc vista i explorada per la majoria d'oïents d'avui en dia, es per això que el Metafisic Duo es va crear a mitjans de l'any 2022 per apropar la seva sonoritat als escenaris.
Format pels intèrprets Gerard Pujol Ventosa i Daniel Evangelisti Barreneche, alumnes del Conservatori del Liceu i becaris per la Fundació Ferrer Salat l’any 2021, busquen en el seu projecte fer una recerca i muntatge d'obres, principalment del segle XX/XXI, tant originàries per la formació com ara arranjaments que permeten apreciar la versatilitat del grup. El Metafisic Duo, tot i la seva recent creació, ja ha participat en diversos actes de la Fundació de Música Ferer-Salat adquirint ràpidament l'excel·lència i la experiència als escenaris.
La seva motivació principal és créixer com a músics fent la música que els apassiona i donar a conèixer al públic una formació encara poc habitual, amb un repertori divers, engrescador i alhora exigent.
Conservatori Superior de Música del Liceu
ANTONIO GUIRAO VALVERDE, Baryton Il commence ses études de chant en 1999 au Conservatoire Professionnel de Musique tout en poursuivant ses études de Pédagogie Musicale à l’Université de Murcia (Espagne), d’où il est originaire. En 2001, il est admis dans la classe de Chant au Conservatoire de Toulouse où il obtient le prix mention très bien à l’unanimité en 2005. Un an plus tard il finit ses études professionnelles au CESMD (Centre d’Etudes Supérieures Musique et Danse) et au Département de Musique Ancienne du Conservatoire de Toulouse. Il fait partie entre autres du Choeur de Chambre Les Eléments (dir. Joël Suhubiette), l’ensemble l’Aubade qu’il dirige, l’ensemble Scandicus, et la Maitrise du Conservatoire de Toulouse (dir. Mark Opstad).
Passionné par la musique vocale et le répertoire ancien dès l’âge de 14 ans, il crée en 1997 l’ensemble « Differentia musice » et en 2008, il fonde avec 4 amis chanteurs l’ensemble « Il Canto d’Arione » avec lequel il chantera pendant 5 ans.
En 2020, il crée « Ensemble l’Aubade » dont il est le directeur artistique. Il est également chargé de la direction musicale pour le groupe « Grand Air et P’tits Bonheurs » qui intervient auprès des enfants malades, et de l'Ensemble Vocal de Bigorre. Parallèlement à son activité d’interprète, il a été professeur de chant, atelier vocal et choeur d’enfants au Conservatoire à Rayonnement Départemental de l’Aveyron pendant de nombreuses années et au Conservatoire de musique de Toulouse. Il est régulièrement sollicité comme assistant de direction et professeur de chant dans des nombreux stages choraux et ensembles vocaux du sud de la France.
“Une pianiste pas comme les autres.” These were the words of Pierre Petit, the well-known critique of the Figaro, after a performance of Catherine Ordronneau.
She performed her first solo concert at age 12, receiving guidance in Paris from French pianist François-René Duchâble and the pedagogue Monique Deschaussées, herself a student of the great Alfred Cortot.
After receiving the highest distinction in academics, and the prize of the “Foundation Lefébure,” she grew developing an eclectic repertoire as a thoughtful and well-rounded musician. Being a lover of literature and nature, she delivers “mesmerizing interpretation allied to a total musical integrity.” (The Times)
She performs extensively in North America, Europe and China. She was invited to play as a soloist with the Saint Louis Symphony, the Bay Atlantic Symphony, the Toronto Sinfonietta, the Orchestra of the Gran Teatre del Liceu in Barcelona, the Lublin Philharmonic in Poland, and the Lebanon Philharmonic Orchestra. Since 2008, she regularly goes to China and has played in the most prestigious halls, including the Oriental Art Center in Shanghai and the Performing Arts Center in Tianjin. She recorded live for CBC Radio, Bravo, TV2 in Spain, Radio France…
Catherine is also an active chamber musician and takes part in many chamber music festivals in Europe and North America. She has worked and performed with Canadian violinist Kai Gleusteen for more than 20 years and their discography includes award winning recordings, including the Disco Excepcional from the Scherzo Magazine in Spain.
Catherine lives in Barcelona and is professor of piano and chamber music in the Liceu Conservatorio Superior de Música.
Músic andorrà format al país a l’IAEM amb Jordi Albelda sota la supervisió de Gerard Claret, a Barcelona amb Marta Garcia i Gerard Claret i a l’ESMUC amb Eva Graubin. És membre de l’ONCA, amb la qual participa en la temporada regular.
Participa activament en el món musical del país des de diversos vessants; com a intèrpret dalt de l’escenari, amb especial devoció per la música de cambra de petit format com el duo DOLCE CORDA i el quartet MADRIU, però també dins de l’aula amb la docència de l’instrument i finalment amb una gran implicació en els projectes socials impulsats per la Fundació ONCA.