L'associació Amics del Cambra Romànica ha atorgat els següents premis en la IV edició del Concurs Internacional Cambra Romànica:
Primer premi: QUINTET ORIOL MARTORELL
Segon premi: FREYJA QUARTET
Premi del PÚBLIC: FREYJA QUARTET
Primer premi: MARIMBAZZI DUO
Segon premi ex aequo: KAMBRASS QUINTET
Segon premi ex aequo: BÒREAS ENSEMBLE
Tercer premi ex aequo: DUO LIUDMILA & KEI
Tercer premi ex aequo: TRIO DESCONCIERTO
Premi del PÚBLIC: BÒREAS ENSEMBLE
Finalistes: PIERROT DUO, TRIO BELIVET, TRIO ALMARTS
Trofeus: EMMA REGADA
Institut Escola Artístic Oriol Martorell
Formació de corda i piano integrada pel Diego Elía, com a primer violí, l’Anna Balcells, al segon violí, el Pere Rius que toca el violoncel, la Nora Lorenzo com a contrabaixista i finalment, la Maria Boltaina al piano. Els cinc membres són alumnes de primer de batxillerat de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, on cursen el cinquè any de grau professional de música.
El grup ha estat format a la mateixa escola el setembre de 2021, i és tutoritzat per l’Heriberto Fonseca, professor de violí i cap de departament al Conservatori de Música del Liceu i a l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, on treballa de professor de violí de música de cambra, a més de director d’Orquestra.
Recentment, el quintet ha participat en una classe magistral amb el Quartet Gerhard, tutoritzada per la violinista Judit Bardolet.
Conservatori Professional de Música de Badalona
El “Quartet Freyja” va ser creat al setembre del 2021 per iniciativa del Professor Ricardo Martínez del Fresno al Conservatori Professional de Música de Badalona, juntament amb l’entusiasme dels seus joves components, destacats instrumentistes.
Malgrat la seva recent formació, ja han realitzat més de 10 concerts en diferents espais de Badalona, Barcelona i Reus (Tarragona).
A més dels assajos i les classes setmanals amb el professor esmentat prèviament, han treballat el seu repertori en un Stage intensiu amb el Professor Marco Fiorini (1r violí del Quartteto di Roma, Professor del Conservatori Santa Cecilia de Roma), al gener del 2022.
Tots els seus membres estan cursant estudis de Grau Professional de música.
Conservatori Superior de Música del Liceu
Mezzo quartet és un grup de quatre saxofonistes que es va formar el 2017 al Conservatori de Terrassa sota la tutela d'Albert Julià. Des de llavors han tingut grans resultats tant en competicions cambrístiques com interdisciplinàries tocant música clàssica del segle XIX, com de compositors actuals.
La formació ha sigut reconeguda per part dels jurats de diversos concursos, obtenint el Primer Premi al concurs Tribuna sax-ensemble (2022) que es va celebrar a Madrid, Primer Premi al Pugem a l'Escenari de Joventuts Musicals de Sant Cugat del Vallès (2019), Primer Premi al XIX Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida (2019), Primer Premi al XXII Podis de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada (20 18) Primer premi al Il Premi de Música Ciutat de Mataró i el premi del vot al públic (2018). A més han tingut el privilegi de participar en el V Liceu Sax Festival on a part de fer diverses actuacions, van ser finalistes del concurs internacional de saxos celebrat dins del marc del festival.
Actualment el grup està format per Gisela Dekort (saxòfon soprano i becària de la fundació Ferrer-Salat), Ivan Belda (saxòfon alt), Sofia Sena (saxòfon tenor), Pol Cabrera (saxòfon baríton i becari de la Fundació Ferrer-Salat) i estan cursant tots ells el grau superior al Conservatori Superior de Música del Liceu.
Fundat a Barcelona per Lucas Pinar i Laura Pastor. Amb una sòlida trajectòria com a solistes i com a músics de cambra, formats a Espanya, França i Argentina i inspirats musicalment per alguns dels músics més destacats de les darreres dècades (Antoni Besses, Pierre Réach, Vladislav Bronevetzky, Tensy Krismant, Quartet Casals, Trio Ludwig, Trio Arbós, entre altres) l’any 2020 decideixen formar l’ArtKlavier Duo.
Un duet polifacètic i original que ofereix música per a diverses formacions com piano a quatre mans, dos pianos i duet de piano i saxo, avarca música de totes les èpoques i estils.
Com a concertistes han recorregut sales importants arreu d’Europa i Amèrica i han estat guardonats a més d’una desena de competicions. Com a músics de cambra tenen una gran passió i llarga trajectòria, actuant a sales importants d’Espanya i França i obtenint premis a diverses competicions nacionals i internacionals (Curs-Concurs Antoni Besses i Concurs l’Arjau, entre altres).
En actiu des de l’any 2020, ofereixen diversos concerts i per aquests propers 2022 i 2023 l’ArtKlavier Duo té programats diversos concerts a sales importants arreu d’Espanya, França i Itàlia.
Conservatori Superior de música del Liceu
Dhalia Duo neix a les aules del Conservatori Superior Liceu l’any 2021 amb una idea que venia formant-se des del juny. Quan les dues components es van conèixer en persona a l’encontre d’estiu de la JONC Alevins van donar forma a aquest projecte i al setembre ja van començar a fer música juntes
El duo està format per Jana Ginesta al piano i Ariadna Cornadó a la flauta, i el seu professor principal és el pianista Raimon Garriga. La Jana té 18 anys i és estudiant de primer curs de Grau Superior en Interpretació d’oboè i piano, comptant amb la Beca Ferrer-Salat per aquesta segona titulació. L’Ariadna té 20 anys i és estudiant de segon curs de Grau Superior en Interpretació de flauta, ambdues al Conservatori Superior Liceu. Les components del grup són partícips en projectes orquestrals com la JONC Alevins, la JONC o la JOSB (Jove Orquestra Simfònica de Barcelona).
Tot i ser una formació recent, han participat en actes per a l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars ASEM (11.02, Recinte Fabra i Coats) o en audicions del Centre Superior Liceu. També han rebut classes magistrals de Simon Hanrath (25.02, Conservatori Superior Liceu) o de Ferran Bardolet (19.04, Adreça Privada).
Conservatori Superior de música del Liceu
L'agrupació es forma al juny del 2020 al Conservatori Superior de Música del Liceu, on tots els membres de l'ensemble desenvolupen els seus estudis.
Sota el mestratge i consell del clarinetista Isaac Rodríguez, la intenció de Bòreas Ensemble és consolidar-se com a ensemble professional i explorar el repertori escrit per a quintet de vent.
Durant l’any 21-22 l’agrupació ha estat programada en el cicle de concerts Música Z, on han gaudit d’una programació per diferents sales de Barcelona. A més, el juny de 2020, l’agrupació va ser galardonada amb el premi Resonare, i interpretaren el programa d’aquell any a l’auditori de Sant Martí. També van participar en el festival internacional de músia CiMa, a Colòmbia, en format virtual, a causa de la pandèmia.
Conservatori Superior de Música del Liceuu
Neix el 2018 al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota les ensenyances d'Emili Brugalla.
De la mateixa manera que l'aigua és dinàmica i amb diferents caràcters, Trio Aqua ha tocat repertori ampli i divers, que comprèn des del classicisme fins al segle XX, amb obres de Beethoven, Schubert, Debussy i Brotons, entre d'altres.
També han participat diverses vegades en el cicle de música de cambra Liceu Express i han tingut l'oportunitat de tocar en diferents escenaris de Barcelona i Sant Cugat. Properament tenen planificats 2 concerts.
Conservatori superior de música del Liceu
Des del 2016 el tercet de guitarres clàssiques Trío Desconcierto ofereix concerts diferents i innovadors. És un grup cambrístic que destaca per la seva identitat interpretativa fresca i original.
El 2017 van passar per importants festivals de la guitarra com Emili Pujol Les Garrigues, Art Llobet de Barcelona, festival Narciso Yepes d’Ordino o el Septiembre Musical de Tucumán (Argentina).
Després de 2 anys d’aturada el 2021 reprenen l’activitat musical amb l’ambiciosa intenció de créixer fins esdevenir un grup de cambra internacional i poder dedicar-se de ple a la interpretació musical.
El Trío Belivet se funda en Madrid en noviembre del año 2020 al reunirse sus integrantes tras sus respectivos estudios en Salzburgo, La Haya y Hamburgo.
Desde ese momento la agrupación comienza una intensa actividad artística, habiendo ofrecido recitales de música de cámara en espacios como el Patio de Carruajes del Real Monasterio de San Lorenzo de el Escorial (dentro de la temporada Musical de Patrimonio Nacional), en el Ateneo de Madrid, Auditorio Cajacírculo de Burgos y en el Auditorio San Francisco de Cáceres.
Asimismo, participa en Masterclass con el cellista Robert Cohen, la pianista Marta Gulyàs y el violinista Alejandro Bustamante.
El joven trío ha sido invitado a participar en el Festival New Generation en la Haya y recientemente ha recibido el Segundo Premio en el XV Concurso Nacional de Música de Cámara “Febrero Musical” de Cox.
Conservatori Superior de Música de les Illes Balears
El Trio Isòsceles és un grup format per tres estudiants del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears: Lorena Bonnin (18 anys, com a intèrpret d’oboè i soprano), Júlia Pujol (19 anys oboista) i Pau Cladera (17 anys, pianista i violinista).
És una jove formació que sorgeix al Febrer d’aquest any que té com a propòsit augmentar el coneixement tant a nivell de cambra com a individual dels seus membres.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El Trio Kórena va néixer a mitjans de 2020, a Barcelona. Està format per la violinista Cristina Parés, el clarinetista David Carmona i la pianista Neus Sánchez. Tots tres amb el títol del grau professional de música pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona, i actualment cursen l’últim curs de grau superior d’interpretació al Conservatori Superior de Música del Liceu, realitzant les seves classes amb Catherine Ordonneau.
Han rebut classes magistrals de Pascal Moragués i Filipe Pinto-Ribeiro al curs d’estiu Verão Clássico 2021. També dels pianistes Katharina Sellheim i Raimon Garriga, i del violinista Paolo Andreoli, membre del Quartetto di Cremona.
Han realitzat diversos concerts com a l’Auditori Barrades d’Hospitalet organitzat per Mans Unides, a la sala Nota 79 de Barcelona, a la Cripta de la Sagrada Família, a les esglésies de Sant Corneli de Collbató, de Sant Gaietà i de Santa Eulàlia de Provençana, entre d’altres. També han tocat per SCIAS (mútua mèdica privada d’Assistència Sanitària), i acompanyant a l’escolania del Temple de la Sagrada Família en motiu de la Inauguració de la torre de la Mare de Déu. Organitzat pel mestre Roger Alier, han fet un concert a la sala Montserrat Caballé del Cercle del Liceu.
Han participat en diversos cicles de concerts, com en el Cicle Clàssica a Horta-Guinardó, al Cicle Divendres Jove a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, al Cicle Aprenents de Joventuts Musicals de Sant Cugat, i dins del Conservatori Superior del Liceu.
Netherlands
The Inspyria Quartet is a new ensemble founded in 2021 by four enthusiastic young musicians coming from very different backgrounds but moved by the same passion for chamber music. The group is formed by Pedro Cruz Vieira (violinist), Marnix Verberne (violist), Isabel Olmo Lorenzo (cellist) and María del Mar Moreno Raya (pianist).
In April 2022, the Inspyria Quartet won the grand jury prize of the Music Awards Maastricht. The jury lauded the high professional level of playing, as well as the inspiring presentation and musical story-telling. As a direct result several engagements for the concerts the coming season 2022/2023 followed. The members of the group met each other at Conservatorium Maastricht where they are currently studying chamber music with Anastasia Safonova.
Chamber music is now their new common path and it has been presented to them as the best opportunity to face the past situation, feeling even more engaged to form a new musical group working with effort, goodwill, and motivation.
The group is united by an irrepressible passion for chamber music and is determined to work hard and make a name for itself in the wonderful world of chamber music. They named the quartet after the feeling of inspiration that gets from playing together. It is really beautiful and even magical that a person, through his musical sense and perception, manages to inspire you.
Austria
Liudmila Kharitonova has completed her studies of violin and viola at the Music University in Graz with distinction. Currently she studies with Maestro Bruno Giuranna at the Accademia Stauffer. She has been a participant on a full bursary at IMS Prussia Cove with Thomas Riebl, Academie musicale de Villecroze with Atar Arad and many others.
She has been a scholarship holder from various international music seminars, such as Chamber Music Seminar at Stanford, Viola Congress in New Zealand. She has performed with members of New Zealand String Quartet, Artis Quartet and others. Currently she is playing in the orchestra of Volksoper Wien. From 2022/2023, she will be a member of Tonkünstler-Orchester.
Kei Endo has completed her Master’s Programme at the Music University in Vienna with Dr. Carolyn Hague. She continued her study at the Music University in Graz under Julius Drake, where she obtained her diploma with distinction. Kei has received second prize at the 23rd International Competition "City of Barletta", first prize at the seventh Anton Garcia Abril Chamber Music Competition, and many others.
She has been invited to several music festivals, such as the 68th International Festival of Music and Dance in Granada, the Festival of Classical Music Huescar. Besides her performances at music festivals, She has given concerts in Japan and many European countries.
Liudmila and Kei became acquainted with each other in Vienna and in 2022 their collaboration began. Most recently they gave a recital in the Festival della Piana del Cavaliere in Italy.
Conservatori Superior de Música del Liceu
The Pierrot Duo is a french duo of the two musicians Honoka Kobayashi and Charles Gaugué. It was born from a musical meeting in the Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (Paris Conservatory), in September 2020.
Honoka Kobayashi (piano), received several awards in Japan, her original country : First Prize of the International Competition of Asian Music, 2012 & 2015, Second Prize of the Osaka Competition in 2015, Prize of the best accompagnator for Clarinet and Saxophone in the Yokohama International Music Competition in 2015. She is now studying in the Paris Conservatory with Jennifer Fichet for piano accompagnator and Claire Désert for chamber music.
Charles Gaugué (Cello), is studying in the Paris Conservatory with Marc Coppey. He was a member of the Gustav Mahler Jugend Orchester in 2021, participated to the Frans Helmerson Masterclass in 2019, Phillippe Müller Master in 2022. Finalist of the Violoncellenseine Competition in 2013, he played concerts of Chamber Music in the Grand Amphithéâtre de La Sorbonne and several chamber music festivals in France during his studies. He was invited to join orchestras as Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre de Chambre de Paris, Ensemble Intercontemporain.
Playing for few private concerts, the duo took lessons with Raphaël Pidoux, Marc Coppey, Guillaume Sigier, Valérie Aimard. They have been recently selected for the new edition (2022/2023) of the organisation « Jeunes Talents », to give concerts in Paris.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El trio Florestan, format per la soprano Alba Valdivieso, la mezzosoprano Cristina Tena i el pianista Carlos Bujosa neix l’any 2021 a Barcelona dirigits pel pianista Josep Surinyac.
Els tres intèrprets han actuat com a solistes, amb formacions de música de cambra o amb orquestres i cors a les sales més importants de Catalunya com són el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’Atlàntida de Vic o l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.
També han participat en festivals nacionals i internacionals com l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, el Curs Internacional de Cervera, el Festival Internacional de Música de Vila-seca, l’Old Ox Music Festival (Suècia) o el Festival Internationale de piano et musique de chambre (Suïssa).
Individualment, han rebut classes magistrals de cantants com Dolora Zajick, Marcel Boone, Renate Arends, Eric Halfvarson, Robert Expert, Patricia Ciofi o Ana Luisa Chova; i de pianistes com Dmitri Bashkirov, Paul Badura-Skoda, Boris Berman, Edith Fischer, Cyprien Katsaris, Jura Margulis i Josep Colom, entre d’altres.
L’Alba, per la seva part, ha cursat estudis al Conservatori professional del Liceu amb la Mezzosoprano Cristina Segura i ha sigut membre de l’Escola Coral de l’Orfeo Català durant 12 anys sota la direcció de Glòria Coma, Buia Reixach, Manel Valdivieso, Simon Halsey, Sir John Elliot Gardiner, Jonathan Nott, Zubin Metha... També ha format part com a reforç, del Cor Madrigal dirigit per Mireia Barrera i Valery Gergiev.
La Cristina, d’altra banda, ha format part del cor internacional de Lübeck i ha realitzat diverses produccions a cors professionals com el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor de la Catedral de Barcelona i la Capella Reial de Catalunya. Va ser finalista i premiada al Concurs Internacional de Música de les Corts i al Concurs Internacional de Cant Germans Pla Ciutat de Balaguer al 2021, guanyant diversos premis especials.
En Carlos, ha estat premiat en més d’una dotzena de concursos a nivell nacional i internacional i ha realitzat actuacions en festivals a Espanya, Andorra, França, Itàlia, Suïssa, Àustria, Polònia i Israel.
Actualment, els tres intèrprets realitzen la seva formació al Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu (Barcelona) becats per la Fundació de Música Ferrer-Salat sota el mestratge dels professors Dolors Aldea, Oriol Rosés i Stanislav Pochekin.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El Trio AlmArts es forma el 2019 al Conservatori Superior de Liceu, on tots tres, becats per la Fundació Ferrer-Salat, estudien sota tutela del pianista Enrique Bagaría. Tot i la seva recent creació, ja han estat convidats a tocar a la Sala Parés, Casa Rússia de Barcelona, Auditori de Cornellà, entre d’altres. Al març del 2022 guanyen el 1r premi del Concurs de Música de Cambra Higini Anglès. Individualment han estat premiats en més d'una dotzena de concursos nacionals i internacionals.
Junts exploren l’ampli i divers repertori de trio amb piano amb obres de Haydn, Beethoven, Schubert, Turina, Fauré, Dvokák, Xostakovitx, Rakhmàninov, i Brotons.
Blanca Albert (violí) estudia amb Corrado Bolsi. Comença els seus estudis amb Herminio Ortega i Santiago Juan. És alumna de Miguel Colom a l'Acadèmia Baremboin-Said. En el pla orquestral és membre titular de la JONDE, de la JONC i academista de la Mahler Chamber Orchestra.
Miquel Fuentes (cello) estudia amb Amparo Lacruz. Ha estudiat amb Hans Jørgen Jensen i amb Frans Helmerson. També és membre de la JONC, i academista de la Mahler Chamber Orchestra. Menció d’honor al guardó Pau Casals per a Violoncel·listes, i 1r premi del X Concurs Cidade de Vigo.
Miquel Gusi (piano) estudia amb Stanislav Pochekin i Enrique Bagaría. Comença els seus estudis amb Albert Andreu i Carmen Amat. Cursa els estudis professionals al Conservatori de Liceu sota tutela d'Olga Kobékina. Ha ofert recitals a importants sales d’Espanya, així com a altres països d’Europa com França, Alemanya i Hongria.
HSLU Musik de Lucerna
KamBrass, nascut l’any 2017 a Barcelona, és una de les agrupacions amb més projecció del panorama musical actual. Curiositat i passió per la música de cambra són els incentius que comparteixen els cinc amics per crear aquest projecte. L’interès per a l’estrena d’obres inèdites, música original per a la formació i arranjaments idiomàtics estableixen la versatilitat com a segell identitari, representada amb el repertori a cada concert. Sempre amb la musicalitat com a eix vertebral.
Han estat guardonats amb diversos premis. Al 2022, el 1r Premi del Philip Jones Brass Preis (Lucerna). Al 2021, l’American Brass Quintet Prize del Fischoff Chamber Music Competition (Estats Units), el 3r Premi i el Premi del Públic al Concurs Cambra Romànica d'Andorra i el 3r Premi del Philip Jones Brass Preis. Finalistes del concurs Antón García Abril i semifinalistes del concurs JM de España. Al 2020, el 2n Premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition i premi Gold Star del Music Stars Awards.
Han actuat a festivals nacionals i internacionals: seleccionats a la Xarxa de músiques de JM Catalunya, han participat al Barcelona Obertura Spring Festival i Palma Clàssica; han debutat al Festival Musikdorf Ernen, Swiss Chamber Music Festival d’Adelboden, Davos Music Festival, Luzerner Orchesterhaus, etc. Properament, actuaran a Zürich, Torroella de Montgrí, Burgos…
Actualment, s’especialitzen en el màster de cambra a la HSLU Musik (Lucerna) amb Antonio Lagares (Azahar Ensemble), Daniel Dodds (Festival Strings Lucerne), Immanuel Richter (Basel Sinfonieorchester), Olivier Darbellay (Berner Sinfonieorchester), Martin Schippers (Concertgebouw) i Thomas Rüedi (solista internacional). La seva formació s’inicià a l’ESMUC amb Pablo M.Fernández. Matthias Hoffs (German Brass), Achilles Liarmakopoulos (Canadian Brass), Spanish Brass, també han participat en l’etapa acadèmica de l’agrupació.
Karol Szymanowski Academy of Music in Katowice
Marimbazzi Duo - ensemble consisting of two polish percussionists - Jakub Kołodziejczyk (marimba & vibraphone) and Paweł Dyyak (marimba), formed in 2015. Both musicians study classical percussion at the Karol Szymanowski Academy of Music in Katowice. Throughout their music career they have been awarded five scholarships by the Polish Ministry of Culture.
Since 2015 Marimbazzi has had the opportunity to perform at various music festivals in Italy, France, Germany and Poland, such as: “Emilia Romagna Festival” in Dozza, “La Grande Musica” in Verona, “Estate Musicale del Conservatorio” in Mantua, “Jewish Culture Festival” in Krakow and had tournee over French cities Abbeville, Eu and St. Martin en Campagne. They also performed in famous polish concert halls: Studio Koncertowe Polskiego Radia S1 im. Witolda Lutosławskiego in Warsaw, ICE Congress Centre and Krakow Philharmonic.
They have won total of four Grand Prix, twelve First Prizes and three Second Prizes on many international percussion and chamber music competitions, such as: First Place on “Salieri Zinetti” Chamber music Competition in Verona, Grand Prix on “Grand Symphony” Competition in Astana, First Place on VIII Contemporary Music Competition in Cracow, Grand Prix on Percussion Chamber Music Competition Centrum Edukacji Artystycznej in Warsaw, First Place on 30th Chamber Music Competition in Wrocław, First Place on Wiłkomirscy Chamber Music Competition in Łódź.
Escola Superior de Música de Catalunya
Nexes Project neix a Barcelona l’any 2020, de la mà de quatre estudiants de saxòfon clàssic i contemporani de l’aula de l’ESMUC. Amb la tutela del saxofonista Nacho Gascón i del pianista Kennedy Moretti, volen fer arribar la seva música tan lluny com puguin a través dels seus instruments de vent.
La idea d’engegar aquest projecte sorgeix de la necessitat dels integrants de fer música junts. A banda de tenir la possibilitat de conèixer la música escrita originalment per a la formació, també volen donar-se l’oportunitat de descobrir música per a altres formacions, donant-li així una perspectiva diferent.
En l’últim any han rebut consells de Lorenzo Coppola i dels membres del Kebyart Ensemble, i han participat en concerts de l’Escola Superior de Música de Catalunya a l’Auditori de Barcelona, a La Lira Ampostina, al cicle de Concerts “Música a l’Esperança” de Blanes i al concurs de Cambra “Higini Anglès” de Reus, on van obtenir el segon premi en la categoria superior.
Escola Superior de Música de Catalunya
El Trio Gaudí neix a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) l’any 2019 i està format per: Jordi Prim (violí), Quim Tejedor (violoncel) i António Areal (piano)
Han rebut classes dels professors Kennedy Moretti i també d'Abel i Arnau Tomàs (components del Quartet Casals).
Van interpretar obres de L.V.Beethoven a les conferències-concert sobre el mateix compositor a càrrec de Joan Vives a l’Acadèmia Marshall (2020), han participat al cicle de concerts dedicat a Kaija Saariaho a la Sala 4 de l’Auditori de Barcelona (2021) i han estat seleccionats per participar al festival clasclas (Galícia) per rebre classes magistrals del Trio Guarnieri (Praga) i realitzar diversos concerts dins del cicle (2021).
Conservatori Superior de Música del Liceu
Format per Gemma Vigo i Sara Congost, Duo Atzavara és un grup emergent sorgit del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu de Barcelona. Inicien la seva trajectòria el setembre de 2021, sota el mestratge de Guillem Pérez-Quer.
Han obtingut el primer Premi del VI Rookie Chamber Music – VI Concurso Nacional de música de càmera (maig 2022), organitzat per RookieBox i Radio Clásica de RNE-RTVE. Properament tocaran a la ràdio en el programa Andante con moto, on també seran entrevistades (maig 2022).
A més, han rebut classes magistrals de Sebastian Pottmeier, saxofonista component d’Alliage Quintet, i Paolo Taballione, flautista solista de l’Orquestra l’Estat de Baviera i professor al Conservatori Mozarteum de Salzburg.
Pròximament actuaran a la Sala El Born de Barcelona (juny 2022) i participaran al Curs de Música Juan Gual Esteve de Burriana (juliol 2022).
Gemma Vigo ha cursat batxillerat musical integrat a l’IEA Oriol Martorell. Actualment cursa 3r de Grau Superior amb Christian Farroni. Ha realitzat masterclasses amb Silvia Careddu, Vicens Prats, Lina León i Marta Santamaria, entre altres. Ha estat premiada en el I Concurs de Cambra amb Guitarra de Badalona (2014) i ha sigut guardonada amb la Beca Agustí Cohí Grau per la trajectòria musical (2017).
Sara Congost cursa 2n de Grau Superior amb Guillem Pérez-Quer. Ha realitzat masterclasses amb José Luis Rodrigo, Anabel Montesinos, Marcin Dylla, Marco Tamayo, entre altres. Ha estat guardonada amb el 2n premi en el III Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor (2021) i el 3r premi en el VI Concurs Guitarra Gandia (2021).
Conservatori Superior de Música del Liceu
Alban Kwartet va néixer el 2018 amb l’objectiu de combinar la primera i la segona escola vienesa. Així, els seus programes inclouen obres de compositors com J. Haydn, W.A. Mozart o Ludwig van Beethoven per una banda, i A. Schönberg, A. Webern o A. Berg per l’altra. Els quatre músics provenen d’Espanya, Luxemburg, Portugal i Catalunya. Després d’estudiar junts al HKU Utrechts Conservatorium sota el mestratge de na Viola de Hoog (Quartet Schönberg & Narratio Quartet) i en Sebastian Koloski (Utrecht String Quartet), van ser guardonats amb la beca d’estudis de Màster en Música de Cambra de la Fundació Conservatori del Liceu, on actualment estudien rebent classes de la mestra Erica Wise (Dalia Quartet). L'Alban Kwartet també forma part de la NSKA, l'Acadèmia de Quartets de Corda dels Països Baixos, rebent classes del seu director artístic Marc Danel i professors convidats com David Faber i Gilles Millet.
Han tocat als Països Baixos, Luxemburg i Espanya, i han actuat per exemple a TivoliVredenburg d'Utrecht, Het Rosa Spier Huis de Laren i la Filarmónica de Burgos. Van formar part de l'NJO Muziekzomer els anys 2020 i 2021. Van ser guardonats amb el 2n Premi al XIV Certamen Nacional de Música de Cambra del Festival Nacional d'Art “Francisco Torrecillas” d'Albox, Espanya, el març de 2022. A la primavera del mateix any, han estat seleccionats per unir-se a la xarxa Le Dimore del Quartetto.
El caràcter especial d’aquest quartet pretén acostar al públic dels nostres dies una música darrerament poc interpretada en combinació amb els clàssics del segle XVIII. L’objectiu és transmetre la música de la manera més transparent de manera que commocioni el públic i els faci arribar a estimar aquesta música. D’aquesta manera, fer-los arribar a entendre la connexió directa entre ambdues escoles vieneses
Des de fa més de vint anys, de No actua Europa, Àsia i les dues Amèriques i és convidada a festivals i sales de concerts com solista com el Palau de la Música, Auditori de Barcelona, Teatro Nac. de San José de Costa Rica, Guanzhou Opera House de Xina, Helsinki Music Centre, etc. Ha actuat davant d'orquestres com la Silesian Chamber, Praghe Virtuosi, Simfònica de Medellín o l'Hungarian Virtuosi de Budapest, amb mestres com Camberling, de Billy, Weigle, Plasson, Judd, Hogwood, Schneider, Foster, Lu-Già o J.P. Rampal.
Guardonada en varis concursos obté el Premier Prix de Virtuosité al CSMG (Ginebra). Ha estat ser convidada per la Rundfunk de Múnich, per a actuar en l’òpera de Messiaen “St. Francesc d’Assís”. Ha impartit classes magistrals a la Univ. de Medellín, a l'Ashland Univ. i a Catalunya (ESMUC).
Fundadora i dir. artística del cicle de música de cambra "Visites amb Notes Musicals" en el Monestir de St. Cugat i del “Festival Jardins Musicals de Piera”, enguany estrena el "Festival Internacional de Música de Sant Cugat".
De No toca una flauta Pearl Opera Oro i és Pearl Artist Worldwide.
Foto: Pep Farràs
Neix a Andorra el 1951. Al llarg de la seva activitat professional s'ha donat a conèixer per la seva doble faceta d'intèrpret i pedagog.
Ha enregistrat obres de Bach per a violí.
És fundador de l'Escola de Música de Barcelona, del Curs internacional de música de Vic i del Trio de Barcelona, amb qui té enregistrades obres de Beethoven, Mendelssohn i Dvorak.
De l'any 2000 al 2005, fou director de l'Escola Superior de Música de Catalunya.
Ha estat director artístic del Festival Internacional Narciso Yepes d’Ordino fins al 2018 i de la Fundació Crèdit Andorrà (Principat d’Andorra) fins al 2019.
L’any 1993, va fundar l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i n’ha estat concertino-director fins al 2020. Al 2000 va crear la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra.
Del 2007 al 2012, ha estat tutor de l’àrea de música de Trivium, centre d’arts escèniques de Sant Julià de Lòria.
L'any 1998, li fou atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
L'any 2010, és nomenat Ambaixador nacional d’Unicef Andorra.
Actualment, dirigeix l’Acadèmia Internacional de Quartet de corda de Vic i és el creador, director artístic i concertino de l’Orquestra Diletant de Catalunya.
Recentment, ha constituït, amb els seus fills Sergi i Jordi, el Trio Claret, havent actuat a Andorra, Catalunya i Costa Rica.
Una de les pianistes i fortepianistes amb més projecció internacional, ha actuat en els auditoris més importants d’Espanya, així com a Portugal, França, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Tuníssia, Colombia i Estats Units, en festivals com el de Santander, Peralada, Solistes de l’Europe de Brussel.les, Open Chamber Music Festival at IMS Prussia Cove, The Oxford Philomusica International Piano Festival, Ittingen Kartause de Suïssa, Temple University de Philadelphia, Auditori de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid, Freunde Alter Musik de Basilea o el King’s Place Concert Hall de Londres.
Oferí el seu primer recital als 11 anys. Als 15, Lawrence Foster la seleccionà per a actuar com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona, i als 17 debutà al Palau de la Música de Barcelona. Com a solista també ha actuat amb l’Orquestra Nacional de España, Orquestra Simfònica de Castilla y León, Prague Philarmonie Orchestra, Musikè Ensemble, Capriccio Barockorchester o Franz Liszt Chamber Orchestra, dirigida per James Judd, Hans Graf, Jakub Hrusa, Junichi Hirokami, Peter Csába, Edmon Colomer, Rubén Gimeno, Facundo Agudín, Jean- Bernard Pommier i Alejandro Posada (concerts de C.P.E. Bach, J.S.Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Mendelssohn, Shostakovich). En música de cambra ha tocat amb Maurice Bourgue, Sergio Azzolini, Radovan Vlatkovic, Hansjörg Schellenberger o Carmina Quartett, y forma quartet amb Erich Höbarth, Hariolf Schlichtig i Christoph Richter.
Estudià amb Montserrat Noguera, Carles Julià, Ramon Coll, Galina Eguiazarova (2001-2006, Escuela Superior Reina Sofía) i Edoardo Torbianelli (Màster en Fortepiano i Interpretació Històrica, Schola Cantorum, Basilea). Masterclasses amb Ferenc Rados, Krystian Zimerman, Alícia de Larrocha, András Schiff, etc.
Des del 2006 combina la seva carrera concertística amb una intensa actividad docent a Madrid i Catalunya. Imparteix cursos de piano i cambra a Espanya, Colombia, Tuníssia i Andorra. És professora de piano del Títol Superior i del Màster d’Interpretació Solista en el Centro Superior Katarina Gurska (Madrid). Ha gravat per a SONY Espanya i IBS Classical.
Futurs projectes la portaran a tocar la Integral dels Quartets de Brahms, juntament amb Erich Höbarth, Hariolf Schlichtig i Christoph Richter, en sales com el Palau de la Música de Barcelona, el Teatre Kursaal de Manresa, El Monegal o l’Auditori Sony de la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, dins del “Ciclo Maestros”. Amb la soprano Eugenia Boix realitza una gira de concerts per a tot Espanya, i aquest estiu impartirà diverses masterclasses de piano i música de cambra en el Programa de Perfeccionamiento Musical del CSKG, a l’Instiutut de Música d’Andorra la Vella, al Campus Musical del Moianès i al Programa para Jóvenes Artistas Summer Camp 2022 de la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid.