L'associació Amics del Cambra Romànica ha atorgat els següents premis en la III edició del Concurs Internacional Cambra Romànica:
Primer premi: QUARTET TALIA
Segon premi: TRIO BLA BLA BLA
Premi del PÚBLIC: QUARTET TALIA
Primer premi: QUARTET VIVANCOS
Segon premi: DELIA QUARTET
Tercer premi: KAMBRASS QUINTET
Premi del PÚBLIC: KAMBRASS QUINTET
Finalistes: DUO PINAQUE-BALTRONS, TRIO DEFILLÓ
Institut de música d'Andorra la Vella
El Trio BlaBlaBla el formen l’Èlia Reinoso Manzanares al piano, la Paula González de Alaiza Manubens al violoncel i la Clara Vila Fité al clarinet.
Es crea el curs 2019/2020 a l’Institut de Música d’Andorra la Vella on treballen amb el profesor Unai Gutiérrez i Toni Gibert.
Han rebut masterclass a càrrec dels professors Gerard Claret, Laia Masramon i Carles Pertegaz.
Són participants habituals als encontres de la JONCA on han treballat amb el professor Jordi Coll i el director Albert Gumí.
Han participat en actes com el concert benèfic d’UNICEF el novembre del 2019 a l'IM d'Andorra la Vella i el dia internacional de la dona treballadora el març del 2020 a l'Auditori Claror a Sant Julià de Lòria.
Conservatori Josep M. Ruera, Granollers
Conjunt de cambra integrat pels germans bessons Clàudia i Aleix Palacios. Són alumnes del Conservatori Josep M. Ruera de Granollers, on estudien quart curs de grau professional
Clàudia Palacios, flauta travessera, alumna d’Anton Serra i membre de l’Oquestra de vent del Conservatori de Granollers, dirigida per Josep Mª Sauret.
Aleix Palacios, guitarra, alumne de Daniel Rubies i membre del Conjunt de guitarres del Conservatori de Granollers, dirigida per Daniel Rubies.
Aquest duo porta treballant conjuntament amb els professors, sent aquest Concurs Internacional Cambra Romànica la seva primera participació.
Conservatori de Badalona
El Quartet Talia és una formació musical integrada per quatre estudiants de música de grau professional del Conservatori de Badalona. Està format per Mònica Díaz, primer violí estudiant de 4t de professional, Jordi Rubio, segon violí que cursa 5è de professional, Mònica Abas, violista cursant 5è de professional i Jaume Parés, violoncel·lista cursant 3r de professional.
La seva activitat s’inicia al 2019, sota la direcció de Marta García, professora de violí del Conservatori de Badalona. Han actuat en diferents ocasions al Conservatori de Badalona i al Centre Cívic del Carme, interpretant obres de diversos compositors, com Mazas, Mozart i Schubert.
Neix amb l’interès d’aprofundir en la música de cambra, amb el propòsit de ser un quartet estable fins a la finalització dels estudis professionals.
El seu nom adoptat és el de la musa de la Grècia Antiga Talia, que inspirava a la comèdia en el teatre. S’hi senten identificats per l’alegria que els suposa poder participar d’un quartet de corda i gaudir de la música.
Conservatori Municipal de Música de Barcelona
La formació neix a finals del 2019 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona arran de la proposta de la professora de cambra i d’arpa, Marta Jarne.
Tot i la seva curta trajectòria i la interrupció deguda a la Covid, aquest últim any, el duo ha pogut realitzar diferents concerts i d’altres programats durant l’estiu com el Concert de Mozart per a flauta i arpa KV 299, que interpretarà amb l’orquestra A4 Cordes a Sant Boi de Llobregat i a Ribes de Freser durant mes de juliol del 2021.
El conjunt es caracteritza pel so càlid, l’energia a l’escenari i per la il·lusió per afrontar nous reptes.
Anna Casals, Arpa
Comença els seus estudis a l’Escola Municipal de Música de l’Eixample amb la Marta Jarne, amb qui més tard seguirà els estudis
al Conservatori de Barcelona i en aquest darrer curs, l’últim del grau professional, optarà als premis d’honor. L’Anna ha sigut
membre de la JONC i actualment forma part de la JOSB, a més hi destaquen premis com el 1r premi d’Arpaplus 2018 entre d’altres.
Enric Solé, Flauta
Inicia els seus estudis a l’Escola de Música de Sant Boi de Llobregat amb professors com la Carme Arrufat, entre d’altres.
Més endavant, seguint del consell del flautista Claudi Arimany, segueix estudiant amb la Patrícia de No al mateix temps que al
Conservatori de Barcelona amb l’Eduard Sánchez, on optarà als premis d’honor del darrer curs del grau professional.
L’Enric és membre de la JOSV i ha estat membre de l’OFB, a més ha col·laborat amb altres agrupacions tant diverses com la JOF,
la JOBSB, l’Escolania de Montserrat o el grup de folk RIU en el cicle de concerts del Tradicionàrius. Durant el mes de desembre
del 2021, interpretarà amb la seva professora Patrícia de No el concert per a dues flautes de Vivaldi i el concert també per
a dues flautes i orquestra de Quantz en G menor.
Conservatori Superior de música del Liceu
Aquesta formació de violí i piano, és fruit de la trobada al Conservatori Superior de Liceu, a Barcelona, sota la tutela de el prestigiós violista i professor de cambra Paul Cortese. Després d'anys de formació per part dels dos components, i llargs anys també de presència a l'escenari de la música de cambra per separat, aquest duo busca consolidar-se com una formació sòlida i amb un repertori comú en tots els estils de la cronologia de la música clàssica.
Després de la fructífera trobada durant els estudis de màster, i motivats per la confiança que els aporta el seu professor, decideixen continuar amb la seva activitat performativa també fora de l'àmbit dels estudis, i és amb la participació en aquest concurs, on pretenen estendre encara més els seus horitzons i trajectòria en conjunt.
Conservatori Superior de música del Liceu
El dúo Pinaque Baltrons es forma l'any 2020 sota el mestratge de Vesko Stambolov al Conservatori superior del Liceu. També han rebut classes dels mestres Albert Julià i Daniel Garcia. Posant especial interès en les sonates per aquesta formació han tingut l’oportunitat de tocar en llocs com la Casa de Rússia de Barcelona o el Conservatori Superior del Liceu.
Sara Pinaque García neix a l'any 2000 a Santiago de Compostel·la i comença a rebre classes de piano a l'edat de 7 anys. També rep classes del professor Alexander Gold a l'Escola de Música Berenguela. És admesa per a començar els seus estudis Superiors de Piano en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb el mestre Josep Mª Colom. Actualment estudia amb Tensy Kristman, becada per la Fundació Ferrer Salat. Ha rebut classes magistrals de Claudio Martínez Mehner, Sara Marianovich, Dimitri Bashkirov, Stephen Kovacevich i Marta Zabaleta entre altres.
Marc Baltrons neix l'any 1998 a Vidreres, Girona. De ben petit comença a mostrar interès per la música i als 6 anys comença saxofon a l'escola municipal de música de Vidreres. Als 14 anys comença a estudiar al conservatori municipal de música de Girona amb el professor David Salleras. Un cop acabats els estudis de grau professional és admès al Conservatori superior del Liceu amb els professors Albert Julià i Dani Garcia. Ha rebut classes magistrals de Timothy McAllister, Kenneth Tse, Lars Mlekusch, Pawel Gusnar, Christian Wirth, Nicolas Prost, João Pedro Silva entre altres.
Hochschule für Musik de Lucerna
KamBrass és un quintet de vent metall professional nascut l’any 2017 a Barcelona.
Amb només tres anys de la seva formació, han estat premiats a diversos concursos. Al desembre de 2020 van rebre el 2n Premi a l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition i el premi “Gold Star” en les categories Emergent i Professional del concurs online Music and Stars Awards. Al març de 2021 van ser guardonats amb el 3r Premi del Philip Jones BrassPreis a Lucerna.
Al mes de maig de 2021 debutaran a la Luzerner Orchesterhaus. Al mes desetembre de 2021 actuaran a dos reconeguts festivals del territori suís, Festival Musikdorf Erneni al Swiss Chamber Music Festival d’Adelboden, estrenant dues obres d’encàrrec. També han realitzat concerts per Suïssa, Illes Balears i Catalunya, on van ser seleccionats al Barcelona Obertura Spring Festival i al Cicle de Joves Intèrprets de l’Ametlla del Vallès.
La seva formació es va iniciar a l’Escola Superior de Música de Catalunyasota el mestratge de Pablo Manuel Fernández. Han rebut també classesd’Albert Gumí, Lluís Vidal, Mireia Farrés, Daniel Perpiñan, Vicente López,Luís González, Therry Caens, així com també dels membres del famósquintet Spanish Brass.
Actualment s’estan especialitzant en un màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Lucerna amb músics professionals com Olivier Darbellay, Immanuel Richter, Martin Schippers i Lukas Christinat.
Conservatori superior de música del Liceu
El duo Rondeau, format pel clarinetista Bernat Buzzi (1999) i el pianista Carlos Bujosa (2000), neix l’any 2019 a Barcelona.
Tots dos intèrprets han actuat com a solistes, en formacions de cambra o en orquestres a les sales més importants del territori, com són el Palau de la Música, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’Atlàntida de Vic o l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. També han participat en festivals nacionals i internacionals com són l’Académie Internationale de Musique de Prades (França), l’Old Ox Classical Music Festivals (Suècia), el Vila-seca International Music Festival (Espanya) o el Festival Internationale de Piano et musique de chambre (Suïssa).
Individualment, han participat a masterclasses amb els clarinetistes Harri Mäki, Martin Fröst i Philippe Berrod; i amb els pianistes Dmitri Bashkirov, Paul Badura-Skoda, Cyprien Katsaris, Jura Margulis i Josep Colom, entre molts d’altres.
En Bernat, per la seva part, ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i és membre de la borsa d’instrumentistes de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE). Recentment, ha estat seleccionat per formar part de l’acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra (MCO).
Per l’altra part, en Carlos ha rebut el primer premi en diversos concursos nacionals i internacionals com el Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya i el Concurso Internacional de Sigüenza. El desembre de 2020 va ser finalista del certamen Intercentros Melómano.
Junts, han estat premiats als concursos internacionals Cambra Romànica d’Andorra i el Concurs Internacional de Música de les Corts de Barcelona.
Actualment, tots dos músics continuen la seva formació al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona) sota els mestratges d’Isaac Rodríguez i Stanislav Pochekin.
Escola Superior de Música de Barcelona
El quartet Vivancos és un jove quartet format per quatre estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2018, sota el mestratge de membres del prestigiós i mundialment reconegut Quartet Casals. També han rebut classes d’Helena Satué, integrant del Cosmos Quartet.
Van ser escollits per participar a la inauguració del Festival Internacional del Grec l’estiu del 2019 juntament amb el prestigiós Kronos Quartet, de qui també van rebre masterclasses i amb qui fins i tot van arribar a actuar plegats.
Han participat en diferents cicles de concerts arreu del país com el del Paranimf de la Universitat de Barcelona, el de la Real Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi o al cicle de Cambra Romànica d’Andorra.
Recentment han estat seleccionats per participar al Festival Internacional Pau Casals de Prades de l’estiu del 2021, formant part de l’orquestra i treballant amb directors i solistes d’alt prestigi com Gautier Capuçon i Sol Gabetta.
Pròximament, estrenaran una obra del compositor Bernat Vivancos dedicada al propi quartet.
Escola Superior de Música de Catalunya
Aquest duo de violins té la il·lusió de donar a conèixer no sols la versatilitat interpretativa del rei dels instruments simfònics, sinó també l'amplitud estilística del repertori escrit amb aquesta instrumentació, la qual abasta des d'obres del període barroc fins de música contemporània.
Les dues violinistes van cursar els seus estudis a l'Escola Superior de Música de Catalunya i van decidir emprendre aquest projecte després de diversos mesos sense cap mena d'activitat musical conjunta durant la pandèmia del 2020.
Actualment Spica Duo té assajos cada setmana, comparteix la seva música en llocs públics de Barcelona com la Rambla del Poble Nou i el barri de Gràcia, i es prepara per a actuacions, festivals i concursos de música de cambra a nivell nacional i internacional.
"Estem gustoses de poder brindar una bella experiència artística en aquest format senzill i íntim"
Conservatori superior de música del Liceu
Delia Quartet és un quartet d’estudiants d’Interpretació de Música clàssica i contemporània de Saxòfon al Centre Superior Liceu de Barcelona. El grup està format per Estel Vivó Casanovas, saxòfon soprano i becària de la Fundació de Música Ferrer-Salat, Queralt Vivó Casanovas, saxòfon alt i becària de la Fundació de Música Ferrer-Salat, Aaron Lara Bel, saxòfon tenor i Pol Cabrera Plaza, saxòfon baríton. La formació de cambra va començar la seva trajectòria el setembre de 2019 sota el mestratge del professor Albert Julià Torné.
El quartet ha obtingut diversos reconeixements com el Primer Premi en el Rookie Chamber Music – V Concurso Nacional de Música de Cámara (2020), el Segon Premi en el II Concurs Internacional Cambra Romànica d’Andorra (2020), ser Semifinalistes al 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (2021) i Finalistes als Premis Extraordinaris del Conservatori Liceu de Música de Cambra (2021).
Per altra banda, Delia Quartet ha format part de festivals com el IV Liceu Sax Festival, l’edició 2020 del cicle “Música als Parcs” (Parc Güell), el 5º Festival Internacional de Música CiMa (Colòmbia), el 10è Festival de Pasqua de Cervera, el V Cicle Cambra Romànica (Andorra), el Cicle de Concerts AFINITATS de la històrica galeria d’art Sala Parés i el Cicle de Música de Cambra 2021 de l’Ajuntament de Rubí. A més a més, han rebut classes magistrals de Jean-Yves Fourmeau, Paweł Gusnar, João Pedro Silva, David Salleras, Víctor Estapé, Manel Valdivieso, Paul Cortese, Daniel Garcia, Gabriel Amargant, Xavier Larsson, Miguel Vallés i Jordi Sabater.
Escola Superior de Música d'Alt rendiment, València
Synergy Saxophone Quartet es un grupo de camara del aula de saxofón ESMAR con una edad comprendida entre 19 y 22 años. Su profesora es la prestigiosa concertista internacional y pedagoga Xelo Giner.
Este cuarteto nace en 2019 con la finalidad de divulgar, dar a conocer y demostrar que el saxofón puede encajar e interpretar perfectamente todos los estilos musicales, así como fomentar el consumo de música a todos los niveles y edades.
Su intención es crecer profesionalmente dando conciertos y aprendiendo de ellos, como bién se demuestra en sus varios conciertos dentro de las localidades de la Comunidad Valenciana. Los componentes de este cuarteto son nacidos en las comunidades de Valencia y Cuenca, y su punto común radica en la pasión por el saxo, su estudio y la promoción del mismo.
Este cuarteto cuenta con la versatilidad de poder ofrecer conciertos de estilos diferentes (barroco, clásico, impresionismo, contemporáneo, jazz...) adaptándose a la demanda.
Conservatori Superior de Música del Liceu
Martina Armengol, 16 años, becada fundació Ferrer salat, professor Lluís Claret. 2do premio en el concurs de cordes de Barcelona 2018, 2n premio concurs de Girona 2019 y es titular en la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, y en la European youth orchestra academy.
Jorge Camacho Navarrete, jiennense, comienza sus estudios de piano en el CPM “Ándrés Segovia” de Linares, donde gana en 2013 el 1er premio del “I Concurso de Música de Cámara”. Posteriormente, continuó sus estudios en el RCSM “Victoria Eugenia”, Granada, bajo la tutela de José Luis de Miguel Ubago, obteniendo sobresaliente en sus calificaciones finales. En mayo de 2019, gana el 3er premio del “XI Concurso de Música de Cámara”. Actualmente, cursa un Máster de Interpretación de la Música Clásica en el Conservatori del Liceu, Barcelona, bajo la tutela de Daniel Ligorio, y es miembro de la prestigiosa compañía nacional Títeres Etcétera.
Natural de Málaga, Sergio García Jiménez (violín) comienza sus estudios profesionales en el CPM “Gonzalo Martín Tenllado” con Antonio Jesús García Alonso. En 2019 obtuvo el 3er premio en el concurso “Muestra de Jóvenes intérpretes de Málaga” y el 1er premio en el “II Concurso Joven de Música Barroca” de Málaga. Actualmente cursa 1º de EESS en el CSM del Liceu, Barcelona, becado por la Fundación de música Ferrer- Salat.
Los tres intérpretes crean el grupo de cámara formado en el curso 2020 – 2021 en el Conservatori del Liceu bajo la tutela de Daniel Ligorio.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El Trio Kórena va néixer l'any passat, a mitjans de 2020, a Barcelona. Està format per la violinista Cristina Parés, el clarinetista David Carmona i la pianista Neus Sánchez. Tots tres amb el títol del grau professional de música pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Actualment cursen tercer curs del grau superior d’interpretació al Conservatori Superior de Música del Liceu, realitzant les seves classes amb Catherine Ordonneau.
Han realitzat diversos concerts, com a l’església de Sant Gaietà o a l’Església de Sant Corneli de Collbató, i també han tocat per SCIAS (mútua mèdica privada d’Assistència Sanitària). El Trio Kórena ha participat en diversos cicles de concerts del Conservatori Superior del Liceu.
Neix a Barcelona on acaba el Superior de saxòfon, continuarà els seus estudis al C.N.R. de Musique et Danse de Montpellier, on perfeccionarà la disciplina a mans de Philippe BRAQUART obtenint Mention Très Bien a l’Unanimité en el Cycle de Spécialisation en les disciplines de Saxòfon i Música de Cambra. En aquests anys ha fet cursos de perfeccionament amb Miquel BOFILL, Jean-Marie LONDEIX, Claude DELANGLE, Christophe BOIS, Philippe BRAQUART.
La seva carrera musical és variada i compta amb l’experiència de tocar amb formacions diverses, entre d’altres : Recitals amb Piano amb Andrés Moya i Míriam Manubens, Efrem Roca & Joan Martí SAXDUET, BCN SAX ENSEMBLE, Col.laboració amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Reus, URBAN SAX (París), COMEDIANTS, ENSEMBLE DE SAXOPHONES de C.N.R. Montpellier, Big Band de C.N.R. de Montpellier, col·laboració amb hKippers dirigida per Stephen WARBECK, Ensemble ECUME(estrena a Françal de Lost in The Stars de K. WEILL), Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Quartet de saxòfons SAX 3+1, amb qui han enregistrat i publicat 1 CD per al segell “Ars Harmonica”, Tribute to Ventas.
La passió pel repertori no saxofonístic l’ha portat a arranjar entre altres el Concert per a dos Violins en re menor BWV 1043 de J.S. BACH per a Octet de Saxòfons, sent editat per la Firma francessa B.G. Editions.
A part de l’escenari, ha tingut una dedicació en la docència bastant intensa des de l'any 1993 tant a Tarragona, Barcelona, França i actualment a Andorra on imparteix classes a l’Iistitut de Música del Comú d’Andorra la Vella com a professor de saxòfon.
Des del 2013 és President de l'Associació de Saxofonistes d'Andorra, Director de l'Andorra Sax Fest i del Concurs Internacional de Saxòfon d'Andorra, el qual és membre de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música.
La violinista Helena Satué va començar a estudiar violí a l'edat de cinc anys.
Després d'obtenir els seus títols al Conservatori de Barcelona i l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid i posteriorment al Conservatori Nacional de París, Helena segueix perfeccionant-se a la Hochschule für Musik Köln i Ginebra des de 2009 amb la professora Mihaela Martin i obté el Màster el 2011.
Actualment forma part del Cosmos Quartet, quartet de corda fundat el 2014 que ja ha obtingut un ampli reconeixement.
Situada a l'èlit de joves músics espanyols, la crítica l'ha descrit com una violinista de condicions excepcionals, amb un domini absolut i virtuós de l'instrument, i de primer nivell per la seva refinada i elegant tècnica.
Helena va guanyar el seu primer concurs als dotze anys al qual van seguir nombrosos premis i recompenses en diversos concursos nacionals i internacionals. La seva experiència artística passa per l'experiència orquestral, cambrística i solista.
S'inicia en l'experiència pedagògica treballant d'assistent de la professora de violí Keiko Wataya al Centre Superior de Música del País Basc (Musikene). Des del 2011 es professora de violí a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).
L'Helena toca un violí del luthier barceloní David Bagué construït el 2019.
Jordi Humet neix a Terrassa al 1982 on començaria els seus estudis musicals a l’edat de 7 anys al CEM i al Conservatori Professional de Terrassa. Va formar part de la primera promoció de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on començaria a estudiar en l’especialitat d’interpretació amb el professor Pierre Réach i obtenint en acabar Matrícula d’Honor.
Després d’allargar la seva estada a l’Esmuc dos anys més en el curs de formació continuada tan en interpretació solista com en música de cambra se’n va a estudiar a Musikeon (Valencia) amb el Professor Luca Chiantore, serien dos anys rebent gran nombre de màster class de pianistes com P. Rattalino, E. Heidsieck, L. Howard, J.M. Colom, Luis Fernando Pérez D. Bashkirov, A. Povzoun o Marta Gülyás, entre d’altres.
Posteriorment entraria a la Hochschule für Theater und Musik F. Mendelssohn Bartholdy a Leipzig (Alemanya) per estudiar el programa d’estudis “Konzertexam” amb el Porfessor Markus Tomas acabant aquesta etapa amb la màxima qualificació per unanimitat del tribunal examinador. Com a darrera etapa acadèmica estudiarà amb el Trio Pedrell un màster en musica de cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover (Alemanya) amb el professor Markus Becker.
Durant els seus anys acadèmics sempre va combinar la seva activitat com a solista amb la música de cambra, una mostra d’això va ser el seu Projecte final de carrera a partir de la interpretació de la Integral de les Sonates per a piano i violí de J. Brahms. També va portar una intensa activitat amb el Trio Argos i el món del Lied sempre ha estat present amb el duo amb la soprano Marta Garcia Cadena amb la que van enregistrar un CD, Widmung amb el segell discogràfic Columna Música.
Actualment el Trio Pedrell centra la seva activitat artística però manté el duo de lied amb la Marta Garcia Cadena i un duo de pianos amb el pianista Ferran Cullell. Per altra banda és el pianista de l’Orquestra Camera Musicae amb la que ha participat tan com a solista com en el rol de piano integrat i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels.
Les seves actuacions en diferents formacions musicals l’han portat per diferents sales i festivals de Catalunya, Espanya, Alemanya o Àsia.