La asociación Amics del Cambra Romànica ha atorgado los siguientes premios en la VI edición del Concurso Internacional Cambra Romànica:
Primer premio: DUO ALTHEA
Segundo premio: DUO PUYA & GRONA
Tercer premio: GÈNESI QUARTET
Premio del PÚBLICO: DUO ALTHEA
Primer premio: MELÒDIC DUO
Segundo premio: DUO FRANCOME & SERRA
Mención del jurado: DUO DINÀMICO
Premio del PÚBLICO: MELÒDIC DUO
Primer premio: DUET MARFANY
Segundo premio: LES SISTERSDUET
Mención del jurado: CINC QUE BUFEN
Mención del jurado: ELS PENGÜINS
Premio del PÚBLICO: CINC QUE BUFEN
Trofeus: NAONA
Conservatori Superior de Música del Liceu
Casiopea Quintet està format per cinc alumnes del Conservatori superior de música del Liceu de Barcelona. El quintet de vent es va formar el 2022 i actualment totes les seves integrants estan tercer curs del grau d'interpretació.
El primer any de formació com a grup va ser sota la tutela del professor i clarinetista Isaac Rodríguez. En aquest moment estan cursant el segon any com a grup amb el professor i trompista Carles Chordà. Per altra banda, destaquen les masterclass rebudes per part d'Axel Benoit (fagot) i Barbara Stegemann (oboè).
BTHVN de Viena el 2023 i el 3r premi en la VII edició del concurs de música de cambra Rookie Chamber Music.
Gràcies al tercer premi al concurs Rookie Chamber Music, Casiopea Quintet ha tingut l'oportunitat de fer un enregistrament i una entrevista a la ràdio clàssica de RTVE.
Casiopea Quintet ha actuat en escenaris com l'Auditori del Conservatori del Liceu, el Consolat de Mèxic, el Palau de la Música Catalana de Barcelona i el Teatre Ferrán Gómez de Madrid. Han participat en la inauguració de la Life Room del Conservatori del Liceu i, a més han oferit actuacions en escoles i altres espais.
Conservatori Superior de Música del Liceu i Koninklijk Conservatorium Antwerpen
El Duo Puya&Grona és una agrupació cambrística resident a Bèlgica, formada per dues flautes travesseres, Nil Tena i Mariona Baulies. S'estrenen al Grachtenfestival d'Amsterdam (2017), i posteriorment han tocat per Bèlgica i Espanya, incloent festivals com el Festival del Romànic i dels Castells de Frontera.
El passat mes d’octubre van arribar a la segona fase de la 20th International Friedrich Kuhlau Flute Competition (Uelzen, Alemanya). També fan col·laboracions amb altres músics, com el guitarrista Juanjo González o el pianista Albert Colomar, enregistrant diversos concerts durant la pandèmia.
Nascut a Sant Sadurní d'Anoia, el Nil va estudiar amb Christian Farroni el Grau Superior al Conservatori del Liceu; el màster de flauta amb Frank Hendrickx i Carlos Bruneel al Koninklijk Conservatorium Brussel; el màster de piccolo amb Katlijn Sergeant (KCB); i el màster de traverso amb Anna Besson (KCB). Va obtenir el tercer premi al Dutch International Flute (2017). Ha tocat sovint amb orquestres belgues com la Monnaie, la Brussels Philharmonic o l’Opera Ballet Vlaanderen.
Nascuda a Sant Cugat del Vallès, la Mariona va obtenir el Bachelor (2019) i el Màster (2021) al Koninklijk Conservatorium Antwerpen, amb Aldo Baerten. Posteriorment, realitza un màster al Conservatoire Royal de Liège amb Toon Fret i Lieve Goossens. (2021-23). Actualment estudia el màster de piccolo amb Katlijn Sergeant al KCB. Com a solista ha interpretat, amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, el Concert en re menor de C.P.E Bach. Ha guanyat el 3r premi del Concurs Internacional de Música Medici (Categoria Professional).
Conservatorio Superior "Salvador Seguí" de Castelló
El quinteto Contrapunctus nace en 2022, formado por alumnos del conservatorio superior “Salvador Seguí” de Castellón. El quinteto ha participado en diferentes concursos como en las última dos ediciones del Concurso de cámara del Conservatorio Superior “Salvador Seguí”(CSMC) y en la primera edición del concurso de Cámara de Onda.
Está formado por:
Jorge Mena Consuegra Nace el 8 de Octubre de 2003 en Benicàssim, inició sus estudios en el mundo de la música a la edad de 8 años en Oropesa del Mar. Tras los cuatro años correspondientes de estudios elementales, accedió como primero en las pruebas al Conservatorio Profesional Mestre Tárrega de Castelló. En 2022 accedió al CSMC.
Júlia Lorenzo Hernandis Nacida en Sueca el 26 de agosto de 2004, comienza sus estudios elementales en el Ateneo Musical de su ciudad natal. En 2016 comienza a cursar el profesional en el CPM Rafael Talens de Cullera con Vicent Llopis, de los que consigue el premio a la excelencia en el 2022, y el mismo año accede al CSMC con Elies Monxolí.
Ana Cano Leal Nacida en Ribesalbes el 11 de Abril de 2001. Inició sus estudios elementales en la escuela de música de Sueras. Posteriormente cursó sus estudios profesionales en el conservatorio Profesional de Onda y en 2020 se graduó en el conservatorio Profesional de Castellón “Mestre Tárrega” en la especialidad de Flauta Travesera. Actualmente realiza el segundo curso en el grado superior de interpretación de su especialidad.
Pau Gargallo Llorens Natural de Benicàssim, nació el 19 de enero del 2000 en esta misma localidad. Inició sus estudios en la escuela de música de Benicàssim, accediendo a la banda al finalizar los estudios elementales. En el Conservatorio Mestre Goterris de Villarreal así como en el conservatorio Mestre Tàrrega de Castellón, realizó sus estudios profesionales hasta acceder al superior en el conservatorio superior Salvador Seguí de Castellón (CSMC).
Hugo Celma Guzmán Nace en Peñíscola el 26 de julio de 2004. Inició su carrera musical con 6 años en la escuela de música de Peñíscola y posteriormente en el Conservatori Mestre Feliu (Benicarló) acabó el grado profesional con el profesor Jaume Iborra, actualmente está cursando el primer curso de superior en el CSMC (Castellón de la Plana).
Conservatorio Superior de Música de Valencia
Gorgutes es un grupo forjado en el Conservatorio Superior de Música de Valencia durante el curso 2023-2024 por cuatro jóvenes clarinetistas con un objetivo común: tratar de alcanzar ese sentimiento que invade nuestro cuerpo en aquellos breves momentos en que la música te lleva al plano de lo mágico, de la genialidad.
La formación la componen Claudia García Román (clarinetista titular de orquestas jóvenes como el ADDA JOVE), Miguel Gonzalo García (clarinetista titular de la JOGV y Tercer Premio en el I Concurso Nacional de Clarinete “Lliria Ciutat Creativa) Pedro Roberto (Primer premio en el I Concurso FIDAH para jóvenes Clarinetistas) y Javier Bernabeu Pina (Primer premio el III Concurso Nacional de Clarinete de Llíria y I Premio en el IV CONCURSO INTERNACIONAL DE CLARINETE ANTONIO SOSA modalidad de clarinete bajo).
Se formaliza tras su primera actuación pública en el festival “Gotetes d’Estiú” en el Valle de Benasque, de la cual toman el nombre de uno de los ibones, Gorgutes.
Desde entonces, ha representado al centro en la sala de cámara del Palau de la Música de Valencia. Paralelamente, Gorgutes fue seleccionado como finalista en el prestigioso XVII Concurso Nacional de Cámara de Cox y obtuvo el primer premio en el IV CONCURSO INTERNACIONAL DE CLARINETE ANTONIO SOSA modalidad cuarteto clarinetes.
Gorgutes cuenta con la inmejorable dirección de Cristina Aguilera, cellista del quinteto Casulana, mentoría que complementan con masterclass con profesionales como lo son Pablo Barragan, Juanlu Puelles o Emilio Ferrando.
Muestra del trabajo del proyecto
Escola Superior de Música de Catalunya
Mediterranean Slides és un quartet de trombons fundat l'any 2022. Està format per quatre amics que s'ajunten per a fer música i divertir-se. Cursen música de cambra a l´Escola Superior de Catalunya amb Miquel Sàez (curs 22-23) i Pablo Fernández (curs 23-24) com a professors. El quartet no es limita solament a fer música en el conservatori en l'àmbit acadèmic, sinó que també realitzen concerts fora d´aquest àmbit. El quartet interpreta tant obres originals destinades a la interpretació de la formació de quartet de trombons com arranjaments d'obres per a aquesta formació i també disposem d'arranjaments d'elaboració pròpia.
Membres de Mediterranean Slides
Pablo Carbonell natural de Benidorm i nascut l'any 2003. Cursa les EEPP en el Conservatori Professional de Música ''José Pérez Barceló´´en Benidorm amb Felip Lanuza on rep el premi extraordinari en l'especialitat de Trombó. Ha estat com a alumne actiu en la Brass Academy l'any 2020-21 amb Daniel Perpiñán i Mark Hampson com a professors. Estudia les EESS en l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)amb Daniel Perpiñán com a professor principal i amb Miquel Sàez i Raúl Garcia com a professors secundaris. Participa en Joves Orquestres importants en l'àmbit nacional com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), l'Euskadiko Gatze Orkestra (EGO)i la Joven Orquesta Nacional d'España (JONDE). També participa en el Schleswig-Holstein Musik Festival l'any 2022.
Vicent Ribera, trombó baix i trombó tenor. Nascut l'any 2003 i natural de Guadassuar estudia el grau elemental en l'Escola de Música de Guadassuar amb Vicent Osca. Cursa les EEPP en el Conservatori Professional de Música de Torrent amb Rafa Polanco. Ingressa l'any 2021 a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)amb Daniel Perpiñán com a professor principal. Participa en la Jove Orquestra del Vallès i ha rebut classes de trombonistes de gran renom com poden ser Jonathon Ramsay, Mark Hampson o Joseph Alessi. També ha col·laborat amb l´Orquestra de Cambra de Terrassa i amb el CrossingLines ensemble.
Pol Fernàndez, trombó tenor i trombó baix. Neix l'any 2003 i és natural de Tarragona. Estudia en l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona amb Jordi Masip com a professor, rebent així el premi extraordinari en la categoría de vent-metall en la etapa de les EEPP. Ingresa en el Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA) l'any 2021 amb els professors Eusebio Sàez i Santiago Díaz. Posteriorment, continua els seus estudis en l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Daniel Perpiñán com a professor principal i Raúl Garcia com a professor secundari. Ha realitzat diverses produccions amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i també ha realitzat classes amb trombonistes de reputació internacional com Ian Bousfield, Fabrice Millischer o Joseph Alessi. Ha col·laborat amb l´Orquestra de Cambra de Terrassa i amb l´Orquestra col·laboradora del grup``il Divo´´
Romà Ivars, natural de Benissa i nascut l'any 2003. Trombonista i bombardinista estudia el grau elemental en l'Escola Municipal de Música i Dansa ''Javier Santacreu´´ en Benissa amb Jordi Such. Les EEPP les comença en el Conservatori de Música ''Mestre Berenguer´´ en Teulada amb Eduardo Nadal i acaba en el Conservatori Professional Municipal de Música ''José Pérez Barceló´´ en Benidorm amb Felip Lanuza. Realitza 5 classes en la Brass Academy en Alacant amb Daniel Perpiñán i Mark Hampson com a professors. Estudia un any en el Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA) amb Eusebio Sàez i Santiago Díaz. Actualment, estudia en l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Daniel Perpiñán, Raúl Garcia i Miquel Sàez. Ha estat membre de joves orquestes a nivell nacional com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), l'Orquesta Jóven de la Sinfónica de Galicia (OJSG) o la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (JORCAM). I festivals d'àmbit internacional com el Pacífic Músic Festival l'any 2023 i la Gustav Mahler Jugendorchester l´any 2024.
Conservatorio Superior de Música de Valencia
El Dúo Írida nace en 2022 y durante estos 2 años ha compartido escenario en diversas salas alrededor de la Comunidad Valenciana como la Sala Clemente y el auditorio de Cullera entre otros; destaca su actuación en el "Maratón Mozart 2023" realizado en el Palau de Les Arts Reina Sofía.
Los integrantes de la agrupación cursan actualmente el 2º curso del grado superior en el Conservatorio Superior de Música de Valencia "Joaquín Rodrigo".
Además de su trabajo como dúo, los integrantes del Dúo Írida trabajan en otras formaciones, aumentando cada día más su experiencia camerística.
El nombre del grupo se inspira en la Diosa Griega Iris, mensajera del Olimpo. A través de su música, los integrantes del Dúo Írida pretenden transmitir un mensaje musical y puro.
Estonian Academy of Music and Theatre
Nicola Possenti and Paolo Pellegrini began their artistic collaboration in 2019 in Tallinn, at the Estonian Academy of Music and Theatre. In September 2021, they took part in the International Competition of Chamber Music with Piano organised by the Estonian Academy of Music and Theatre in Tallinn, reaching the finals and winning the jury's special prize for their performance of J. Widmann's piece Fünf Bruchstücke. They were the winners in all categories of the 'Novecento' prize at the 2021 'Luigi Nono' International Chamber Music Competition in Venaria Reale, the 'Elio Peruzzi' competition organised by the Omizzolo Peruzzi Music Foundation and the 2nd prize at the 'Gasparo da Salò' European Chamber Music Competition in 2023.
In 2023, they played in Turin, in the Sala dei Giganti at the Liviano, in Padua, at the Ateneo Veneto in Venice, at the Pontifical Institute of Sacred Music in Rome, for the Borgomusica Festival 2023 in Bassano in Teverina, for the 'Festival delle Nazioni' in Città di Castello and for the 15th edition of the Reate Festival .
They played as guests on the Rai Radio 3 radio programme 'La stanza della musica' at the Rai studios in Milan.
In 2023, they were semi-finalists at the International Chamber Music Competition in Pinerolo and finalists at the 'Concurso Internacional deMúsica de Cámara Antón García Abril', the 'Alberto Burri' National Competition and the 'Luigi Nono' International Chamber Music Competition.
CSKG de Madrid
Se fundó en 2023 y está formado por: Julia Maria Figueres Heinz - piano, Weronika Bagniewska - violín e Ignacy Krzeminski - Iwan - violoncello. El conjunto se caracteriza por la frescura, la diversidad y la originalidad. A pesar de su corto período de actividad está prosperando en el mercado español y está en constante desarrollo. Hasta la fecha, el conjunto ha actuado en el festival Ciclo Amadeus, conciertos cíclicos celebrados en el marco del Escenario Joven en la sala Galileo de Madrid y en el Ateneo Mercantil de Valencia. Actualmente el conjunto se está formando con el profesor Andrey Yaroshinsky en el CSKG de Madrid.
Cada miembro del grupo ha participado en concursos y conciertos internacionales.
Julia destaca por tocar en emblemáticos sitios como el “Kennedy Center”, en Washington. Participa en concursos internacionales, destacando por el 2º premio en el Concurso de Piano Scherzo Tel-Aviv. También recibe la beca de la fundación Ferrer-Salat en Barcelona. Actualmente estudia con Andrey Yaroshinsky.
Weronika se graduó estudios en Poznań. Actuó como una solista con la orquesta ,,Capella Bydgostiensis”. También grabó álbumes para la compañías ,,Harmonia Mundi" y ,,Dux". Fue miembro de la Orquesta Filarmónica de Poznań. Actualmente cursa sus estudios con Savva Fatkulin.
Ignacy es un joven violonchelista nacido en Polonia. Está desarrollando sus habilidades como solista, músico de cámara, miembro de orquesta y en el campo de la pedagogía. En 2023 Se graduó en la Academia de Música de Poznań. Actualmente es alumno en la clase de M. Dmochowski.
Holanda
Guardonat en nombrosos concursos internacionals, el Trio Jakob és una formació resident als Països Baixos que explora el repertori de trio amb piano creant una sonoritat única a través de tres personalitats.
Des del seu naixement l’any 2014 a Barcelona, ha actuat a sales i festivals internacionals com: “Fundació Juan March”, “Fringe Festival” a Torroella de Montgrí, “Prisma Poliedric Festival” (Itàlia), “ “Martes Musicales Fundación Vital” a Vitoria (País Basc), a la Ràdio Portuguesa “Antena3-rtp”, i a Stadsgehoorzaal a Leiden (Països Baixos).
L’agrupació ha estat guardonada amb el primer premi a diversos concursos internacionals com el “XVI CIM Les Corts” a Barcelona, el “II Concurs Cambra Romànica” a Andorra i al Concurs Internacional “La Follia Nuova”a Itàlia. També han rebut el Segon Premi al Concurs Joventuts Musicals d’Espanya i el Premi Champagne Mailliard del Concurs Francès FNAPEC.
Actualment, forma part de la NSKA (Acadèmia de Quartet de Corda dels Països Baixos) i de l’acadèmia ProQuartet a Paris (becats per la fundació francesa ADAMI). També participa anualment com a becaris a la trobada de Joventuts Musicals Internacionals, a Weikersheim (Alemanya)
El conjunt forma part de la xarxa “Le Dimore del Quartetto” oferint residències i concerts a patrimoni històric europeu i rep suport econòmic de la funcació neerlandesa “Stichting Young Notables”.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El Trío Mediterráneo, formado en el verano de 2023, locomponen Daniel Evangelisti (pianista), Jordi Pérez(violoncello) e Iván García (violín).
Becados por la Fundación Ferrer-Salat, desarrollan sulabor entorno al Conservatori Liceu, donde trabajan conel distinguido profesor Daniel Ligorio durante el curso2023-2024. También han tenido el privilegio de recibiruna Masterclass del reconocido violinista Arón Bitrán,del Cuarteto Latinoamericano, lo que ha contribuidosignificativamente a su crecimiento artístico.
Además de su actividad en el Conservatori Liceu también han actuado en la Sala Parés de Barcelona.
Su repertorio incluye entre otras, obras de J. Brahms i D. Shostakovich.
Musikene - Centre Superior de Música del País Basc
Actualment alumnes d'Andoni Mercero a Musikene (Centre Superior de Música del País Basc), els integrants del Quartet Lauso van començar a tocar junts el setembre del 2022 sota la tutela d'Elena Escalza. Originaris d'Andalusia, Galícia, Navarra i Catalunya, compaginen la seva formació superior amb professors com Liana Gourdjia, Tatiana Samouil, Natasha Tchich i Damián Martínez amb activitat concertística diversa (col·laboracions amb orquestres joves i professionals com l'Orquestra Jove Simfònica de Galícia, l'Orquestra de la Fundació Barenboim-Said, l'Orquestra Simfònica de Bilbao i l'Orquestra d'Euskadi, entre d'altres).
A títol individual, destaca la seva participació en concursos (Marine Iashvili International Competition, Àndalmus, Concurs Higini Anglès), festivals i masterclasses diversos, on han pogut rebre consell i inspiració de nombrosos músics com ara Meesun Hong Coleman, Lorenzo Coppola, Raphaël Pidoux, Chirstian Euler, Barbara Doll, etc.
Com a grup, han pogut actuar al cicle de música de cambra Eleizetan d'Amorebieta i la Societat Bilbaina de Bilbao. A més, han estat seleccionats per participar al Cicle de Joves Intèrprets de la propera edició de la Quinzena Musical de Sant Sebastià (Donostiako Musika Hamabostaldia).
Entre altres coses, els uneix la passió per la màgia i el misteri de la música de cambra: comunicar-se, comunicar i fer de la diferència una riquesa compartida.
Centre Superior de Música de les Illes Balears
Bruxelles, Belgique
Czech Republic
The Piano Duo Fiesta comes from the Czech Republic and consists of young pianists Jindřich Rosendorf and Antonín Borovský, who have been playing together in this duo since 2020. It is led by Mgr. Alena Tichá. The Piano Duo Fiesta has participated in 5 competitions within the Czech Republic and has so far won 1st place in all of the competitions.
Jindřich Rosendorf - winner of several competitions in the Czech Republic, including the Czech Republic Championship. He achieved 3rd and 4th place in the piano competition Concorso Pianistico Mozart in Rome and 4th place in the Anton Rubinstein Competition in Düsseldorf. He is also a former soloist of the Pilsen Philharmonic and winner of several chamber music competitions.
Antonín Borovský - winner of several competitions primarily in the Czech Republic, multiple-time finalist of the Czech Republic Championship and chamber music competitions. He is an absolute winner of the competition Teplické flautohry.
Conservatorio Superior de Música de Aragón
Íñigo Barturen (violín) nace en 2002 en Bilbao. Estudia en el Conservatorio Profesional de Logroño con Abel Urzanqui, y en el 2020 entra al Conservatorio Superior de Aragón bajo la tutela de Manuel Guillén, cursando actualmente el cuarto curso. Ha recibido clases de artistas como Joaquín Torre, Miguel Colom o Pablo Suárez, entre otros.
Inés Vargas (violoncello) nace en 2002 en Valladolid e inicia sus estudios en el Conservatorio Profesional de Valladolid, con Ramiro Domínguez. En 2020 accede al Conservatorio Superior de Aragón, bajo la tutela del profesor Iagoba Fanlo, encontrándose actualmente en cuarto curso. Es integrante de distintas orquestas jóvenes españolas, y ha recibido clases de profesores como Fernando Arias, Troels Svane y Jan Ickert, entre otros.
Javier Grau (piano) nace en el 2003 en Zaragoza. Estudia en el Conservatorio Profesional de Zaragoza con Consuelo Roy, donde gana el concurso de interpretación y finaliza la etapa recibiendo el Premio Extraordinario de Música de Aragón. En el año 2021 accede al Conservatorio Superior de Aragón bajo la tutela de Miguel Ángel Ortega Chavaldas, encontrándose actualmente en el tercer curso. Ha recibido clases de maestros como Josep María Colom, Miguel Borges, Markus Tomas o Frank van der Laar, entre otros.
El trío Lili nace en el 2023 en el Conservatorio Superior de Música de Aragón, bajo la tutela del profesor Jorge Nava. Como agrupación, han actuado en salas de Zaragoza, Huesca y León.
Conservatori Superior de Música del Liceu
El duo Badia-Balcells va ser creat a finals de 2023 al Conservatori Superior de Música del Liceu, sota el mestratge del professor Isaac Rodríguez Raja.
Inicialment, van començar a col·laborar l’any 2018 al Conservatori Municipal de Música de Manresa en la formació Trio Guillén, on van estudiar amb els professors Francesc Guillén i Roger Illa. Amb aquest grup van guanyar el segon premi del concurs Higini Anglès de Reus l’any 2019.
Tots dos posteriorment van estudiar conjuntament el Grau Superior en Interpretació al Conservatori Superior de Música del Liceu amb els professors Michael Davidoff i Isaac Rodríguez, respectivament.
L’Arnau, va guanyar el primer premi dels concursos: BBVA de Música al Talent Individual, II Premi de Música ciutat de Mataró, VII premi per a joves pianistes de Torredembarra, VII Concurs de Piano de Barcelona. Durant l’últim curs del Grau Superior, va rebre la beca d’excel·lència de la Fundació Ferrer-Salat.
En Jan, per altra banda, ha realitzat diversos concerts com a integrant de la formació de cambra de Carles Cases i la gravació del disc del mateix autor “Minimal”.
Individualment, han rebut classes magistrals de professors internacionals com José Enrique Bagaría, Edith Fischer, Oxana Yablonskaya, Péter Nagy, Bernd Goetzke, Konrad Maria Engel, Axel Benoit, Sharon Kam, Yehuda Gilad, Nicolas Baldeyrou o Michel Lethiec entre d’altres.
Conservatori Superior de Música del Liceu
Gènesi quartet és un quartet format el 2021 al Conservatori Superior del Liceu sota el mecenatge d’Albert Julià. Al llarg d’aquests anys, hem pogut adquirir experiència tocant a sales emblemàtiques com el Paranimf de la Universitat de Barcelona, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el Teatre Principal de Terrassa, entre d’altres.
Hem tingut l’honor de rebre consells de grans figures del saxòfon clàssic com son el Xavi Larsson, integrant del quartet Fukio, la Marie Bernadette i els integrants d’Alliage Quintet.
Com a projectes a destacar, hem format part en diferents cicles de concerts com “Música Z”, “Sons de Ciutat” o “Barcelona Obertura”, tots ells organitzats per l’ajuntament de Barcelona. A més, hem pogut formar part d’un concert de l’Andorra Sax Festival 2024, interpretant “Sax Hero” de Philip Geiss, una obra per a quartet solista. Pròximament tindrem el plaer d’acompanyar en Nobuya Sugawa al Liceu Sax Festival 2024, un dels grans referents dins del món del saxòfon classic.
Institut de Música d'Andorra la Vella
Som el Martí Sansa i el Joel Andrés. Junts, tocant el piano, el Joel i jo hem creat una amistat genial. Des que vam començar a tocar junts, hem passat els últims dos anys aprenent i passant-nos-ho bé preparant-nos per a aquest concurs. Estem molt emocionats per aquesta oportunitat i no podem esperar per mostrar al món la nostra música. Serà increïble compartir aquest moment amb la gent i amb altres músics com nosaltres. Estem decidits a donar el millor de nosaltres mateixos i gaudir al màxim en aquest concurs.
Institut de Música d'Andorra la Vella
Som “Dúo Dinámico”, un grup d’aquí, d’Andorra, format per dos membres: Clara Vila i Cesc Joval. Tenim 16 anys, som nascuts a l’any 2007. El nostre recorregut professional, hem de reconèixer, malauradament, que és bastant curt. Hem actuat en diverses sessions, en concerts organitzats pel govern i en alguns concerts organitzats pel nostre conservatori (Institut de Música La Llacuna), però més enllà d’això, poca cosa més.
Institut de Música d'Andorra la Vella
Conservatori de Granollers
Institut de Música d'Andorra la Vella
Institut de Música d'Andorra la Vella
Institut de Música d'Andorra la Vella
Realizó sus estudios musicales en el Conservatorio de Castellón, Conservatorio Superior de Música de Valencia y Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.
En el curso 1984-85 finalizó sus estudios superiores de clarinete con la máxima calificación, obteniendo el Premio de Honor Fin de Carrera del Conservatorio Superior de Música de Valencia, siendo sus profesores de clarinete, Lucas Conejero, Juan Vercher y Vicente Peñarrocha.
Asimismo, está en posesión de las siguientes titulaciones:
Siendo su profesor de Composición y Orquestación Amando Blanquer y de Dirección de Orquesta y Coros Manuel Galduf y Eduardo Cifre respectivamente.
Es Premio de Honor en Contrapunto y Fuga y Mención de Honor en Composición por el Conservatorio Superior de Música de Valencia.
Ha asistido a diversos cursos de perfeccionamiento y master classes de clarinete con profesores de reconocido prestigio internacional como Anthony Giliotti, Colin Bradbury y Walter Woeykens. Al mismo tiempo, en composición, con los profesores Leonardo Balada, Carles Guinovart, José Luis de Delás y Mauricio Kagel.
Sus obras han sido publicadas por las editoriales Piles, B&M Llevant y E. Pygmalión.
En su actividad como clarinetista predomina la música de cámara, habiendo realizado numerosos conciertos con el Cuarteto de Clarinetes de Valencia, con el que consiguió el Segundo Premio del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España en la especialidad de Música de Cámara.
Del año 1981 a 1989 fue miembro de la Banda Municipal de Castellón. Es funcionario del Cuerpo de Profesores de Música y Artes Escénicas en la especialidad de Fundamentos de Composición, desarrollando su actividad docente como Jefe de Departamento en el Conservatorio Profesional de Música “Mestre Tàrrega” de Castellón.
Desde el año 2018 es Director Artístico del Certamen Internacional de Guitarra “Francisco Tárrega” de Benicàssim.
“Pianista amb sensibilitat, solvència com a acompanyant i una tècnica excel·lent” Miquel Vigo, “Diari d’Andorra”
Des que va ser seleccionada per la orquestra de “Joventuts Musicals de Catalunya” amb la que va interpretar el concierto num. 21 de W.A Mozart a l’Auditori Nacional d’ Ordino a 18 anys, Míriam Manubens ha desenvolupat la seva carrera com a solista i com a pianista de cambra. Ha compartit escenari amb diferents músics, entre ells Alain Crépin saxofonista belga i el tenor Josep Carreras.
Ha actuat en diferentes llocs: Madrid, Barcelona, Menorca, Toulouse, Paris, Estrasburg, Liubliana, Bruselas i Lisboa .També en el Foyer del Teatre del Liceu de Barcelona, el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, el Concurso Internacional Andorra Sax fest y el festival Narciso Yepes.
Compromesa amb les causes socials i humanitàries ha fet concerts benèfics per a Caritas Andorrana y per a Assandca ( Associació andorrana de la lluita contra el cáncer)
Interessada també en altres géneres musicals ha estat directora juntament amb Joan Anton Rechi del Musical “ Company “de Stephen Sondheim i del musical “ Blood Brothers de Willy Russell amb l’actor català Roger Pera.
Mostra interès per la música a 6 anys gràcies a un piano que hi havia a casa d’ uns amics. Estudia el grau professional a Andorra amb Daniel Areny, Dolors Bellera i Josep Maria Escribano i el grau superior al Conservatori Municipal de Barcelona amb el pianista català Miquel Farré. Seguidament guanya una beca de la Fundació Crèdit Andorrà per estudiar al Trinity College de Londres dos postgraus en interpretació. Durant l’any 2022 ha cursat un Màster en Interpretació al Centre Superior Katarina Gurska de Madrid amb la pianista catalana Laia Masramón.
Des del 2003 treballa a l’ “Institut de Música del Comú de Andorra la Vella” com a professora de piano i pianista acompanyant.
Actualment és cap de departament de piano. També va ser cap d’ estudis de 2011 a 2016.
Après avoir débuté le violoncelle à L'Ecole Nationale de musique de Chalon-sur Saône avec Alain COURMONT et poursuivi ses études au Conservatoire National de Région de Boulogne-Billancourt avec Annie COCHET, Yovan Markovitch obtient ses 1ERS prix de violoncelle et de musique de chambre au Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris où il a étudié avec Maurice GENDRON et Michel STRAUSS ainsi que Christian IVALDI et Roland PIDOUX pour la musique de chambre.
Il s’est ensuite perfectionné à l’université de Yale (USA) auprès de Aldo PARISOT.
Passionné par le quatuor à cordes, il est membre fondateur du Quatuor CASTAGNERI avec lequel il jouera pendant 10 ans. Le quatuor étudiera entre autre avec les membres des quatuors AMADEUS,LASALLE,BERG,HAGEN, TOKYO, CLEVELAND.
il intègre le Quatuor YSAYE en 2005 avec lequel il poursuit une importante carrière internationale.
Le Quatuor YSAYE ayant mis fin à sa carrière, il devient le violoncelliste du Quatuor DANEL en 2014.
Yovan Markovitch est actuellement professeur de musique de chambre au Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon.
Yovan MARKOVITCH joue un violoncelle de Petrus GUARNERIUS (Venise) daté de 1739.